L’Ajuntament de Bétera compta amb una cadira eruga adaptada per a l’accés de les persones amb diversitat funcional a diferents punts d’interés turístic, patrimonial, natural i històric de la localitat. Doncs cal recordar que, entre d’altres, enguany l’àrea de Turisme i Drets Socials han unit esforços per oferir unes visites guiades arqueològiques a l’Horta Vella, Alqueria i Torre Bofilla  inclusives.

I és que com a novetat, aquestes visites incorporen la citada cadira eruga adaptada que permet fomentar el turisme inclusiu i accessible. La tracció eruga d’aquesta cadira OnTrack la converteix en “tot terreny” i fa que siguen exclusives per a exteriors perquè poden superar obstacles i a més són ideals per a accedir a aquells llocs amb sòls irregulars.

Les Associacions han valorat positivament la iniciativa que començarà aquest diumenge. Membres de l’Associació de Bétera per la Diversitat Funcional ABDIF com la seua Presidenta Inmaculada Cavero, han assenyalat “és una iniciativa molt inclusiva perquè pot acompanyar tota la família, es poden realitzar les excursions a l’aire lliure i permet conéixer Bétera”. Mentre que Sonia Fanjúl, en representació del Centre d’Educació Especial AVAPACE Verge d’Agost ha comentat “la cadira eruga al costat del projecte que ha presentat l’Ajuntament de Bétera és una idea estupenda perquè és una oportunitat més per a les persones amb diversitat funcional, per a afavorir la seua qualitat de vida i així poder reivindicar els seus drets entre ells el gaudir del seu temps lliure i d’oci”.

Aquesta cadira permet a una persona amb mobilitat reduïda exercir la seua mobilitat amb total autonomia, ampliant així els seus límits d’accessibilitat i possibilitant el desplaçament per llocs impensables per a una cadira convencional.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia