L’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha dut a terme una enquesta sobre la utilització per part dels ciutadans de l’aplicació Radar Covid. Aquesta enquesta assenyala que una part important de la població no l’ha descarregada per diferents raons, la qual cosa pot afectar la seua efectivitat. En aquesta enquesta han participat 1.543 persones d’entre 25 i 79 anys pertanyents a una mostra representativa de la població espanyola.  Entre els principals resultats de l’enquesta, destaca que el 28% dels entrevistats diuen tindre ja instal·lada l’app Radar COVID.  La disposició dels qui ja la tenen instal·lada és molt alta. El 92% dels qui tenen instal·lada l’app o dels qui tenen intenció de fer-ho en els pròxims dies/setmanes notificarien un cas positiu de COVID a través de l’app si els fora diagnosticada la malaltia.

El principal motiu de rebuig cap a l’aplicació esgrimit pels qui no li l’han instal·lada, però també pels qui dubten de si finalment la instal·laran, són els dubtes sobre la seua utilitat real. El segon motiu de rebuig per a tots dos és el referit a la privacitat.

L’aspecte més negatiu que assenyala  l’enquesta d’OCU és que el 16% dels enquestats diu que no s’instal·larà l’app. en cap cas.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia