Com tots els anys, el 5 d’octubre se celebra el Dia Internacional dels docents, data acordada per la Unesco i l’Organització Internacional del Treball (OIT). Durant aquest dia es rendeix homenatge a mestres i professors en tot el Món.

L’elecció d’aquesta data es deu al fet que aquest mateix dia, però l’any 1966, es va commemorar una Conferència Intergovernamental Especial sobre l’Estat dels Docents, per a discutir sobre els deures, però sobretot els drets del gremi docent a nivell mundial.

Cada any en aquesta data es realitza una anàlisi de la situació educativa de llarg a llarg del planeta. Es fa un balanç dels assoliments i s’aborden alguns punts que són fonamentals a l’hora d’atraure i conservar les ments més brillants del sector educatiu, així com l’interés de generacions de relleu.

Dins dels objectius de la Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible, l’educació juga un paper fonamental i per tant es projecta que, en el futur, farà falta major quantitat de professionals en aquesta disciplina.

El tema del Dia Mundial del Docent per a 2020 és “Docents: liderar en situacions de crisis, reinventar el futur“.

Es tracta de retre homenatge i valorar la labor dels mestres i professors en tot el Món en una època de crisi i incertesa, on ells exerceixen una labor fonamental en què ningú es quede ressagat.

En l’actual crisi de la COVID-19 l’educació s’enfronta a nous reptes que els docents han d’afrontar amb professionalitat i amb l’objectiu de portar l’educació a qualsevol racó del planeta.

Encara així hi ha circumstàncies que els docents no poden preveure ni suplir i, per a això, cal ser conscients de les dificultats a les quals s’enfronten dia a dia, per a poder posar remei i que l’educació arribe a tots els racons del planeta.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia