La campanya de vacunació contra la grip de la temporada 2020-2021 ha iniciat aquest dilluns, 5 d’octubre, fins a  el pròxim 31 gener. La campanya d’enguany s’ha espaiat en el temps perquè es puguen respectar les normes COVID.

Aquesta vacuna està recomanada per als següents col·lectius:

-Totes les persones majors de 65 anys.
-Persones des de 6 mesos d’edat a 64 anys que tinguen alguna d’aquestes patologies: respiratòria, cardiovascular, diabetis, insuficiència renal, persones immunodeprimides, insuficiència hepàtica, obesitat, trastorns cognitius, síndrome de Down.
-Altres grups als quals se’ls recomana la vacunació, són:

  • personal soci-sanitari.
  • treballadors d’oficines de farmàcia.
  • persones que cuiden a uns altres amb risc.
  • forces i cossos de seguretat de l’Estat.
  • bombers, protecció civil, personal d’emergències.
  • personal d’institucions penitenciàries.
  • treballadors del sector avícola i porcí.

Per a la vacunació, podrà sol·licitar-se cita en els Centres d’Atenció Primària. Les persones que pertanyen a algun grup de risc haurien de ser els primers a vacunar-se i per a ells se’ls ha facilitat que puguen sol·licitar aquesta cita a través de l’aplicació de la Conselleria de *Sanitat (En l’apartat de cita prèvia, buscar vacunació grip).

Els que no pertanyen a cap grup de risc, també es podrà vacunar (sol·licitant la cita en el Centre de Salut), però sempre respectant la prioritat als grups de riscos nomenats anteriorment. Poden aprofitar qualsevol visita mèdica en el centre de salut per a sol·licitar la cita.

La Conselleria de Sanitat i el Ministeri de Sanitat han dotat als centres de salut amb suficients dosis. Pel bé de tots, es demana respectar les normes de distanciament i evitar en la mesura del possible les aglomeracions a les portes dels centres de salut. Hauran d’acudir a vacunar-se sols, excepte els menors i els majors que necessiten ajuda. Al seu torn, es prega respectar l’horari indicat en la cita. No ha d’acudir ningú que presente febre o algun altre tipus de símptomes compatibles amb Covid-19.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia