El Govern valencià retrà homenatge a les víctimes de la pandèmia de Covid-19 en la Comunitat Valenciana amb un acte que se celebrarà en el Umbracle de la Ciutat de les Arts i les Ciències.

Aquest acte “molt simbòlic”, tindrà lloc el pròxim 8 d’octubre i pretén servir com a record i senyal de respecte a les més de 1.650 persones que a causa de la covid-19 han mort en la Comunitat des de març fins ara i a les seues famílies, segons fonts de Presidència de la Generalitat.

L’endemà, la celebració del Dia de la Comunitat es limitarà a l’acte institucional de la Generalitat, que enguany tindrà la singularitat de comptar amb un aforament molt més reduït de l’habitual, per les mesures de seguretat que marquen les autoritats sanitàries com a mesura de prevenció de contagis de coronavirus.

L’acte institucional amb el discurs del president de la Generalitat, Ximo Puig, començarà el divendres a les 10.30 hores en un Palau de la Generalitat pels salons del qual estaran repartits els convidats, ja que la reducció d’aforaments impedeix situar-los a tots en el Saló de Corts, on habitualment té lloc la cerimònia.

En l’acte s’entregaran també les distincions amb les quals el Govern valencià reconeix anualment la labor de persones i institucions en defensa dels interessos valencians, i els noms dels quals es coneixeran dimarts que ve, una vegada s’aproven en el ple del Consell extraordinari convocat per a aquest dia.

Amb aquest acte institucional finalitzarà la celebració del Dia de la Comunitat Valenciana en la Generalitat Valenciana, que enguany no inclourà la tradicional recepció a la societat civil que s’organitzava després de participar els membres del Consell en la processó cívica de la Senyera, acte que també ha sigut suspés per l’Ajuntament de València a causa de l’actual pandèmia.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia