FGV inicia el procés per a incorporar 150 persones que realitzen labors d’informació i control sobre el compliment de les normes de sanitàries i de prevenció en vigor en Metrovalencia i el TRAM d’Alacant.

Així ho ha anunciat aquesta setmana Arcadi España, conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat.

Entre les tasques d’aquestes persones auxiliars figuraran les de vetlar pel compliment, per part de les persones usuàries dels serveis de transport, de les normes sanitàries en vigor, com l’ús obligatori de la màscara, l’existència de gels hidroalcohòlics a l’interior d’estacions i unitats.

A més, col·laboraran en el control d’accés i aforament, ajudant a la correcta distribució de clients en andanes i unitats i assegurant el correcte ús de les instal·lacions, així com notificant possibles incidències.

Davant l’increment del nombre de viatgers i viatgeres, com a mesura addicional a les de neteja, desinfecció i renovació de l’aire que ja es realitzen en els últims mesos, tant en tallers com en les terminals de línies; l’empresa ha reforçat les labors de neteja dels trens i tramvies en servei durant el recorregut d’aquests, amb més personal destinat a aquestes labors.

Al seu torn, FGV ha incorporat també la desinfecció per mitjà de nebulització volumètrica amb peròxid d’hidrogen. Al llarg d’aquests últims mesos, l’empresa pública ha estudiat, analitzat i comprovat aquest sistema de desinfecció, el qual ha sigut ratificat pel Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC). D’aquesta manera, segons indiquen se certifica l’anul·lació total de la capacitat infectiva del SARS-CoV-2, amb el que s’aconsegueix una absoluta desinfecció integral.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia