Quan va arribar el torn de precs i preguntes del Ple Ordinari del mes d’octubre, van ser diverses les qüestions que els diferents regidors de la corporació municipal de Bétera van formular. Al llarg d’aquests dies anem a anar parlant d’elles. En primer lloc i, seguint el mateix ordre que al ple, anem a detallar per escrit i en vídeo les preguntes realitzades per la Portaveu de Compromís, Cristina Alemany.

Alemany va començar per preguntar al regidor municipal de Seguretat Ciutadana, Julio Inés, si durant la pandèmia s’havia realitzat alguna Junta Local de Seguretat. De manera molt ràpida, el responsable de l’àrea li va contestar que no.

Seguidament, la portaveu del citat grup polític va dirigir-se al regidor municipal d’Hisenda, Manuel Pérez, per a parlar de les subvencions de les associacions i clubs. Alemany va explicar que sabien que “algunes de les associacions i clubs han rebut una part de la subvenció de 2020” i que creia que “la quantia que han rebut una part ha sigut la corresponent a la de 2019 i que si faltaria l’avançament de la de 2020”. En aquest sentit, va preguntar pels clubs i les associacions que encara no han rebut aquesta part o cap i “si se sap aproximadament quan es durà a terme aquest ingrés”.

En aquesta mateixa pregunta, Cristina Alemany va aprofitar per a preguntar-li al mateix regidor sobre el no pagament dels Play-Backs d’estiu a les Falles locals, si hi havia sorgit algun problema i quina podria ser la possible solució.

El regidor Manuel Pérez va indicar que, “efectivament, s’estan pagant ara el que són les subvencions de 2019. De 2020 encara no s’ha pagat res, ni siquiera l’avançament que es fa del 100%, perquè en les bases d’execució municipals es planteja la necessitat de tindre correctament la subvenció de 2019 per poder resoldre 2020”. “En aquest cas, gestió tributària ha sigut l’encarregada de preparar per volum de treball els expedients que després ha fiscalitzat la vicenterventora“, va prosseguir.

Quant als play-Backs, Pérez va mencionar que al no celebrar-se les Festes d’Agost, no es pot facturar aquesta acció.

Abans de seguir en aquesta mateixa publicació amb la resta de qüestions, adjuntem el vídeo amb les intervencions completes durant aquestes dues primeres preguntes perquè als nostres lectors els resulte més dinàmic escoltar i veure cada qüestió per fragments:

1er vídeo de la notícia. Preguntes 1 i 2 de la Portaveu de Compromís, Cristina Alemany.

Posteriorment, la Portaveu de Compromís va continuar preguntant-li a Manuel Pérez, ara com a regidor de Festes, sobre el possible Pla B que es puga contemplar des de l’àrea de Festes davant la possibilitat de no poder celebrar de nou les Falles 2021.

El responsable d’aquesta àrea va comentar que sí que està contemplada aquesta possibilitat, ja que “els dubtes són cada vegada majors”. Segons l’edil, l’àrea està treballant conjuntament amb Junta Local Fallera i amb els diferents presidents de les comissions falleres de la localitat i s’hi han mantingut ja diferents reunions. En aquest sentit, el regidor va indicar que es planteja diverses opcions entre les comissions.

Adjuntem també el 2n vídeo amb les intervencions completes, abans de seguir amb el 3r i 4t vídeo.

2n vídeo de la notícia. Pregunta 3 de la Portaveu de Compromís, Cristina Alemany.

D’altra banda, Alemany, com a Portaveu de Compromís va voler fer una aportació positiva per banda del seu partit per a la 2a edició de la Trobada d’Art Urbà organitzada enguany per primera vegada per l’àrea de Joventut.

Així, va demanar que, des d’Educació i Joventut es coordinen i conjuntament realitzen una difusió als centres educatius de la localitat, sobretot aquells que tenen ESO i Batxillerat, per tal que la participació siga molt major.

La regidora municipal de Joventut, Maria Segura, va explicar que han canviat un poc la forma i en lloc de concurs serà via taller i aquesta pròxima setmana duran els cartells als centres escolars.

3er vídeo de la notícia. Pregunta 4 de la Portaveu de Compromís, Cristina Alemany.

Per a finalitzar la seua intervenció, Cristina Alemany va voler dir que “estem d’enhorabona perquè des de fa uns quants mesos, que anem reclamant-ho des de l’oposició i, definitivament, el Ple s’ha realitzat de manera presencial”. “No obstant, no podem estar satisfets al 100% perquè una part important de la participació en els plens no està ací com són els veïns i les veïnes de la localitat”, va prosseguir.

L’alcaldessa del municipi, Elia Verdevío, va explicar que el motiu que no estiguera la ciutadania era que “igual que s’està fent en altres instal·lacions municipals, tenim que garantir la seguretat”. “Tenim que fer un pas més. Aquest pas més és que el proper ple estiga preparat perquè les veïnes i veïns puguen participar en aquest ple”.

Durant aquestes intervencions es va produir un debat entre diferents regidors. A continuació, oferim totes les declaracions al complet.

4t vídeo de la notícia. Pregunta 5 de la Portaveu de Compromís, Cristina Alemany.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia