La Caserna General de Desplegament Ràpid de l’OTAN (HQ NRDC-ESP per les seues sigles en anglés) ha desenvolupat durant aquest dimecres, 7 d’octubre, el seminari titulat “View to the South”, per a analitzar el present i el futur del flanc sud de l’Aliança.

L’activitat ha tingut lloc en la seua seu de l’Aquarterament Santo Domingo, antiga Capitania General de València.

La jornada ha començat amb la benvinguda als assistents del Tinent General Fernando García-Vaquero, amfitrió i cap de Caserna General de l’OTAN a Bétera, qui ha destacat el compromís d’aquesta Unitat per anticipar-se en la identificació de possibles crisis que amenacen el flanc sud de l’Aliança Atlàntica.

En tot moment s’han extremat les mesures de seguretat i protecció enfront del COVID-19, limitant la presència física d’assistents i permetent que un elevat nombre de persones haja participat a través de webinar.

El seminari ha reunit al voltant de 80 participants en manera presencial, entre els quals cal ressenyar un nombrós grup d’estudiants de la Universitat Europea de València.  A aquests cal afegir més de 120 persones que han participat on-line, la qual cosa ha permés seguir aquesta activitat des de nombroses Casernes Generals de l’OTAN situats en tota Europa.

El seminari ha comptat amb una desena de ponents, pertanyents a diferents organitzacions nacionals i internacionals, que han analitzat la situació geopolítica d’Àfrica, especialment als països del Sahel, han debatut sobre els riscos que amenacen la seguretat del flanc sud de l’OTAN i han exposat oportunitats de futur en l’àrea. Es destaca la participació del NAT Strategic Direction South Hub de Nàpols, USAFRICOM (Comandament Àfrica dels Estats Units), African Union (Unió Africana), el European Union External Action Service (Servei Europeu d’Acció Exterior), Ministeri de Defensa d’Espanya i la Universitat CEU Cardenal Herrera.

El Tinent General cap de la Caserna General Terrestre d’Alta Disponibilitat ha clausurat el seminari. Durant la seua clausura, ha destacat la gran qualitat dels ponents i l’interés suscitat durant les discussions mantingudes en els diferents panells.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia