L’últim regidor de Compromís en intervindre en el torn de precs i preguntes del Ple Ordinari de Bétera fou Joano Baudés. Concretament, va llançar 5 preguntes distintes.

La primera d’elles va dirigir-la a la regidora municipal de Medi Ambient, Gloria Campomanes, referida al Pla Colom. Així, Baudés va referir-se a un registre d’entrada del 15 setembre sobre la declaració del Pla Colom com a paratge natural. Després de llegir el citat registre, Baudés, va preguntar si aquesta sol·licitud de declaració (proposta iniciada durant la legislatura de Compromís) s’ha valorat i, si és així, “per què no s’ha presentat aquests escrits des de novembre de 2019”.

La responsable actual de l’àrea li va explicar que sí els sembla un projecte interessant, però han tingut el departament col·lapsat. “A banda, cal tindre en compte el cost que pot suposar, encara que sempre hi ha accés a subvencions”, va prosseguir la regidora. “Estem veient la manera de realitzar els informes que ens requereixen i contestar-los”, va afegir.

A continuació, abans de seguir amb la resta de preguntes, adjuntem el primer vídeo amb les intervencions a la pregunta.

1er vídeo. Pregunta 1 de Joano Baudés en el Ple Ordinari d’octubre de 2020

La segona qüestió plantejada per Joano Baudés en el torn de precs i preguntes fou Joano Baudés va referir-se a l’acord entre l’equip de govern, Compromís i Vox sobre els pressupostos. Així, va indicar que s’havien establit uns terminis en els quals haurien de tindre ja els expedients complets per a la modificació pressupostària que aniria principalment dirigida a ajudes als comerços. “En principi finalitzava el termini en setembre per a portar la modificació de crèdit en el ple d’octubre i també els ‘bonos‘ de compra al comerç”, va expressar. “En els terminis que estem, de quina manera ho tenen ja pensat perquè puga ser enguany quan es donen aquestes ajudes directes al comerç i els bons de compra?”, va plantejar.

En primer lloc, el regidor d’Hisenda i portaveu de l’equip de Govern, Manuel Pérez, va agrair la paciència i confiança depositada en l’equip de govern, tant de Compromís i Vox, ja que “comencem a estar fora dels terminis”. “Les bases d’ajudes al comerç estan molt avançades. Incloguérem totes les modificacions que ens féreu arribar a finals de setembre. Duc un poc més retardat el ‘bono‘ al comerç, encara que tinc ja algun esborrany damunt la taula. Les modificacions de crèdit estan pràcticament ja preparades. Farem un ple extraordinari la setmana que ve o com a molt l’altra per dur aquestes modificacions de crèdit endavant”, va detallar entre altres Pérez.

2n vídeo. Pregunta 2 de Joano Baudés en el Ple Ordinari d’octubre de 2020

El regidor de Compromís va explicar, d’altra banda, que han vist un registre d’eixida per part de l’Ajuntament de Bétera al departament de Salut d’Arnau de Vilanova-Llíria, a la direcció del departament de salut, on s’entrega la redacció del projecte bàsic i d’execució, estudi de seguretat i salut corresponent a les obres d’un dispensari mèdic en la zona dels sectors R-8 i R-9 en Bétera.

En aquest sentit, va voler assabentar-se de com va aquest dispensari i si s’està treballat perquè puga ser complementari.

Seguidament, el regidor de Sanitat, Carlos Abad, va indicar entre altres que la zona on aniria el dispensari compta amb el vistiplau de la gerència de l’hospital de l’Arnau de Vilanova, ja que quan es van reunir amb ella consideraren que es troba en una zona que d’una banda abasta els pacients de Mas Camarena, La Junquera, etc. i d’altra els de Torre En Conill i Camí Paterna. Quant a targetes SIP també hi ha unes 3.500, “encaixant perfectament”.

Per la seua banda, el portaveu de Vox, Fidel Valcarce va fer una xicoteta apreciació dins d’aquest assumpte. Així, Valcarce va preguntar si aquest dispensari afectaria el Centre de Salut de Bétera. Abad, va explicar que l’afectaria però de manera favorable.

3r vídeo. Pregunta 3 de Joano Baudés en el Ple Ordinari d’octubre de 2020

La quarta pregunta fou sobre la neteja dels camins rurals, si ja s’ha començat a netejar-los. Al respecte, l’alcaldessa de Bétera i responsable de l’àrea d’Agricultura, Elia Verdevío, va indicar que “efectivament, ja s’ha començat a netejar. Amb la campanya del mosquit, els dos peons que tenim van desbrossant les voreres com poden. Quant el tractor el tenim operatiu, sí que està fent la tasca”. “Per al pròxim Consell Agrari, que tindrà lloc el 21 d’octubre, vull plantejar a veure si, entre tots, podem aportar idees per fer un Pla de neteja de camins rurals”, va afegir.

4t vídeo. Pregunta 4 de Joano Baudés en el Ple Ordinari d’octubre de 2020

L’última pregunta va ser la del Pla Local de Residus, si ja l’han contractat i si podrà estar finalitzat en els terminis que marca Conselleria.

La regidora de Medi Ambient va declarar que creu que són els primers que han començat a fer-lo. Segons l’edil, en principi s’ha fet el RC i els han presentat tres pressupostos, dels quals han escollit un. Es tracta de la mateixa empresa que va realitzar el Pla de Prevenció d’Incendis, ha indicat Campomanes. “Hem començat a parlar amb ells i a recopilar informació, però tinc entés que han de parlar molt amb el Consorci que són qui han d’aportar moltes dades i, de moment, crec de tota la zona del Consorci no hi ha cap municipi que haja començat a fer-ho ni a preguntar-los”, va concloure.

5é vídeo. Pregunta 5 de Joano Baudés en el Ple Ordinari d’octubre de 2020

Imprimir article
Comenta aquesta notícia