En el Ple Ordinari del mes d’octubre de Bétera, celebrat aquest dilluns, el regidor de Compromís José Rodado va realitzar diferents preguntes en el torn de Precs i Preguntes. La primera d’elles va anar dirigida a la regidora municipal de Contractació, Mónica Martín.

Així, Rodado li va preguntar pels plecs de la licitació del contracte de comunicació i en quina situació es trobava aquest.

L’edil responsable d’aquesta àrea li va indicar que, efectivament, estan treballant amb els plecs i estan a punt de traure’l a licitació.

A continuació, adjuntem el vídeo amb les intervencions d’aquesta pregunta i, seguidament, continuem detallant les altres qüestions de Rodado.

1er vídeo. Pregunta 1 de José Rodado en el Ple Ordinari d’octubre de 2020.

Seguint en l’àrea de Contractació, José Rodado va interessar-se pel Pla d’Ocupació Local, “tan ambiciós i necessari” per a les famílies del nostre poble, sobretot ara a causa de la pandèmia. Mónica Martín va indicar que està previst que es pose en marxa l’1 de novembre, beneficiant finalment a 37 persones (inicialment, les beneficiàries eren 28 persones) i amb una duració de sis mesos. Segons la regidora, per a aquest pla es comptarà amb una inversió d’uns 400.000 euros.

2n vídeo. Pregunta 2 de José Rodado en el Ple Ordinari d’octubre de 2020.

Canviant d’àrea, Rodado es va dirigir a la regidora d’Urbanisme, Eva Martínez, per preguntar-li per les futures millores de la carretera del nucli urbà cap a Mas Camarena i Torre en Conill (R-10). La regidora es va alegrar de la pregunta, donat que per a ella és una prioritat i inclús es “plantejaria fer-la amb recursos municipals”, però la major part del tram està subjecta al sector R-10 i continua en tràmit, segons va explicar Martínez. “Tant de bo que el desenvolupament urbanístic fora més ràpid, però de moments són els terminis que són i es marquen”, va prosseguir.

3r vídeo. Pregunta 3 de José Rodado en el Ple Ordinari d’octubre de 2020.

La mateixa regidora, com a responsable també de l’àrea de cementeris, va ser preguntada per si hi havia planificació d’obres a aquestes instal·lacions. Segons Eva Martínez, en els pressupostos hi ha una partida de 10.000 euros contemplada per a la creació de columbaris. A més, l’edil va explicar que ja s’han dut a terme algunes actuacions. En aquest sentit, s’ha fet una millora en l’espai on es cremava la resta de corones, entre d’altres. També s’ha reparat murs i substituït portes de banys, algunes plantes, instal·lació de rec, així com s’està millorant un poc l’estètica.

4t vídeo. Pregunta 4 de José Rodado en el Ple Ordinari d’octubre de 2020.

D’altra banda, José Rodado, va continuar preguntant per altres temes. La pregunta següent va dirigir-la cap a la regidora Gloria Campomanes. En aquest sentit, Rodado va explicar que revisant la documentació que hi havia arribat per registre d’entrada aquest mes, havien vist una comunicació de la fiscalia. En aquesta documentació comunicaven una denúncia, concretament unes diligències d’investigació penal respecte a les neteges dels abocadors il·legals detectats al terme municipal. En aquest sentit, va demanar que Campomanes, com a responsable de Medi Ambient, comentarà les mesures dutes a terme després de l’arribada d’aquest comunicat de fiscalia.

La regidora va detallar que, efectivament, era una denúncia per abocaments principalment de poda. Al respecte, va indicar que des de Medi Ambient s’ha fet un informe. “Estem un poc com sempre. S’ha explicat que són punts on es recull en un moment determinat i que al cap de quatre dies està una altra vegada igual. Així, s’ha dit a Fiscalia que es va a recollir. De fet, estem ara en això, en posar un reforç per a recollir tota aquesta poda que està per ahí descontrolada, la qual es deixa així i al final és un prejudici per a l’Ajuntament i per a les veïnes i veïns. Doncs, tots aquests diners que es gastaran en açò, es podrien gastar en altres coses més beneficioses per a la ciutadania, però alguns han elegit que es gaste en recollir podar que es deixa de manera descontrolada. Reconec que és un problema gran i intentarem solucionar-lo perquè és important”, va declarar.

5é vídeo. Pregunta 5 de José Rodado en el Ple Ordinari d’octubre de 2020.

Després, el regidor de Compromís va dirigir-se al responsable municipal de Parcs i JardinsCarlos AbadRodado va preguntar-li sobre la licitació del contracte a l’empresa de jardineriaAbad li va explicar tot el procediment que s’ha dut a terme i que està pendent que l’enginyer tècnic municipal li faça entrega del plec, que espera que estiga prompte.

6é vídeo. Pregunta 6 de José Rodado en el Ple Ordinari d’octubre de 2020.

Per a tancar el torn d’intervenció de José Rodado, aquest va realitzar dos precs. El principal va anar referit a la prioritat de pagar-li com més aviat millor als autònoms i empreses que treballen per a l’Ajuntament i encara no se’ls ha pogut pagar.

Precs de José Rodado en el Ple Ordinari d’octubre de 2020.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia