Els centres sanitaris de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública van administrar 33.110 dosi durant el primer dia de campanya de vacunació contra la grip d’aquesta temporada 2020-2021.

Per províncies, a Castelló es van administrar 4.169 dosis, a Alacant 10.901 dosis i a València 18.040 dosis.

La major part d’aquestes dosis, el 50%, van ser administrades a persones amb patologia cardiovascular i respiratòria, com ha sigut habitual en campanyes anteriors de vacunació. Així mateix, es van facilitar un total de 180.476 cites per a la vacunació enfront de la grip estacional a les persones pertanyents als grups de risc.

Aquest és el balanç del primer dia de la campanya de vacunació contra la grip d’aquesta temporada 2020-2021, que es prolongarà fins al 31 de gener de 2021, i en la qual està previst distribuir un total d’1.256.100 dosi als grups considerats de risc.

Per províncies, a Castelló es distribuiran un total de139.478 dosi, a Alacant 451.296 dosi i a València 644.825 dosi. A les quals cal sumar 20.500 dosi de reserva. La Conselleria de Sanitat ha adquirit 810.000 d’aquestes dosis i 446.100 a través d’un acord amb el Ministeri de Sanitat.

Els grups de risc són similars als anys anteriors: persones majors de 65 anys i persones menors d’aquesta edat però que tenen algun factor de risc, fonamentalment, malalties cròniques (malalts cardiovasculars, respiratoris, renals, immunodeprimits, diabètics o amb obesitat mòrbida), embarassades i personal de serveis essencials, no solament personal sanitari, sinó també altres col·lectius professionals com a bombers, policia local, policia nacional, etc.

Enguany és especialment important que els grups de risc es vacunen contra la grip. En aquest sentit, l’objectiu és aconseguir la vacunació del 75% en persones majors de 65 anys i personal sanitari i d’un 60% en la resta de grups de població de risc.

Per a facilitar la vacunació i fer-ho d’una manera segura s’han generat agendes en els centres de salut per a ordenar l’administració de la vacuna en els centres amb cita prèvia i que no hi haja risc per a les persones que es vacunaran.

D’aquesta manera, s’ha començat ja a telefonar per a donar cita a les persones pertanyents a aquests grups de risc, i també es podrà demanar a través de l’app GVA+Salut i per internet a través de la pàgina web de la Conselleria de Sanitat.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia