Com cada any, el segon dijous d’octubre se celebra el Dia Mundial de la Vista o de la visió. Enguany coincideix amb el 8 d’octubre. El seu objectiu és conscienciar a les persones sobre els diferents tipus d’afeccions visuals, els seus tractaments i com quasi totes les afeccions són prevenibles o curables, evitant així que el pacient perda totalment la capacitat de veure.

Segons dades de la mateixa Organització Mundial de la Salut (OMS), en el món hi ha aproximadament 180 milions de persones amb alguna mena de discapacitat visual, de totes elles un total entre 40 i 45 milions són totalment cegues. S’estima que per a l’any que ve 2020 aquests números es duplicaran de tal manera, que la ceguesa en el món així com el dret a tindre una bona salut visual es transformarà en un dret humà.

El lema de la campanya d’enguany  és “Esperança a la vista“, dedicat a sensibilitzar a les persones en la importància de la prevenció i el tractament de la pèrdua d’aqueix sentit.

Els estudis més recents demostren que el 80% dels casos de ceguesa que existeixen actualment podien haver-se previngut i fins i tot curat totalment. Ja que el 20% dels mateixos es podien evitar, mentre que per a l’altre 60% existeixen tractaments i intervencions quirúrgiques que li proporciona una millor qualitat de vida al pacient i fins i tot li retornen per complet aquest sentit.

És més, d’entre totes les parts del cos que respon de millor manera a trasplantaments o qualsevol tipus d’operació, els ulls són un dels òrgans que presenten els resultats més favorables.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia