Encara que enguany, com cada 8 d’octubre, no tindrà lloc la tradicional processó cívica pels carrers de Bétera a causa de la pandèmia, el municipi comptarà amb altres actes alternatius. D’aquesta manera, el Consistori ha preparat altres activitats per poder celebrar el 9 d’octubre i, per tant, commemorar el Dia de la Comunitat Valenciana.

En primer lloc, a les 22.00 hores d’aquest dijous, l’Ermita de la localitat acollirà un concert de pasdobles a càrrec del Centre Artístic Musical de Bétera. Aquest comptarà amb aforament limitat i es durà terme amb el compliment de les mesures de seguretat, higiene i distanciament establides per les autoritats sanitàries.

D’altra banda, a les 00.00 hores, els focs artificials il·luminaran el cel de Bétera a les 00.00 hores, omplint de llum i color el dia de tots els valencians. El regidor de Festes ha afirmat que “per a evitar aglomeracions es dispararan diversos castells perquè es puguen visualitzar des de diferents punts del municipi”.

El cap de setmana comptarà també amb activitats culturals segures. La Casa de la Cultura acollirà dissabte, 10 d’octubre, l’obra teatral “L’arròs dels dijous” del director Albert Bellés i interpretada per Carme Juan i Estela Martínez, amb entrada grauita i aforament limitat. Aquesta actuació donarà inici a les 19:00 hores.

El diumenge, 11 de octubre, els xiquets i xiquetes de Bétera podran gaudir a partir de les 12.00 hores de “Rondalles i Contes Populars” al jardí de Casa Nebot on es transportarà a tots els assistents a les històries que contaven els nostres avantpassats.

Així mateix, l’àrea de Festes ha organitzat la campanya “Trau la teua Senyera” perquè els veïns i veïnes engalanen Bétera amb la bandera de tots els valencians i valencianes. La iniciativa pretén convidar a la ciutadania al fet que traguen les seues senyeres al carrer i visquen el sentiment de ser valencià d’una manera simbòlica.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia