Després de les intervencions de diferents regidors de Compromís en el torn de precs i preguntes del Ple Ordinari del mes d’octubre, va arribar el moment d’intervindre els regidors del PSPV-PSOE de Bétera. Així, la portaveu socialista,  José Ballesteros, va començar la seua intervenció parlant de la falta de convocatòria del Consell Agrari.

Segons va indicar la regidora, aquest consell hauria de convocar-se cada tres mesos i “l’únic i últim que es va convocar va ser el del passat 27 de novembre de 2019”. “Considerem que és important que es convoque i no sabem per què no s’ha fet, però s’hauria de convocar de caràcter urgent per a, com bé diu l’Alcaldessa, consensuar les línies de treball”, va afegir.

L’alcaldessa del municipi, Elia Verdevío, va explicar-li que no tenia més res a dir, ja que ja ho havia dit tot responent a la pregunta del regidor de Compromís, Joano Baudés.

1er vídeo. Pregunta 1 de Mª José Ballesteros en el Ple Ordinari de Bétera d’ctubre de 2020

D’altra banda, la regidora socialista va parlar de les ajudes del Pla d’Inversió de Diputació de València per als municipis durant 2020-2021, publicades en el B.O.P., la qual ascendeix a més de 922.700 euros a Bétera. En aquest sentit, la regidora va demanar que se’ls explicara en què anava a consistir l’actuació al col·legi Josefa Guardiola, contemplada dins de les obres de millora d’aquest Pla d’Inversió.

La responsable de l’Àrea de Manteniment d’edificis públics, Eva Martínez, la intenció és poder obrir el mur que separa l’Avinguda País Valencià, ampliar la vorera i oferir una àgora o espai obert als ciutadans.

2n vídeo. Pregunta 2 de Mª José Ballesteros en el Ple Ordinari de Bétera d’ctubre de 2020

En tercer lloc, l’edil va referir-se a les obres de millora que s’estan duent a terme al carrer Comandante Franco cap al Junqueral. En aquest sentit, va preguntar si aprofitant aquestes obres es té pensat millorar l’accessibilitat d’aquest tram amb, per exemple, la creació d’una rampa.

La regidora d’Urbanisme, Eva Martínez, va indicar-li que en un principi creu que no, però com no té el detall exacte de l’obra ho mirarà bé i s’estudiarà la proposta de la portaveu socialista.

3er vídeo. Pregunta 3 de Mª José Ballesteros en el Ple Ordinari de Bétera d’ctubre de 2020

Després, la portaveu socialista va tornar a preguntar per les ajudes als comerços. “Encara que en part ja ha sigut contestada, voldríem saber com van i, si se sap, quant es podran començar a donar”, va indicar.

El regidor d’Hisenda, va explicar que l’equip de govern, Compromís i Vox estan treballant amb les bases i “l’únic que ha votat en contra dels pressupostos ha sigut el grup socialista”.

Ballesteros va indicar que no van votar a favor d’aquests pressupostos perquè aquests pressupostos no pensen en les persones, famílies, empresaris i autònoms.

Al llarg d’aquestes intervencions es va produir un llarg debat, el qual adjuntem a continuació.

4t vídeo. Pregunta 4 de Mª José Ballesteros en el Ple Ordinari de Bétera d’ctubre de 2020

 José Ballesteros també va demanar una valoració per saber si durant aquesta etapa de pandèmia s’han incrementat les sol·licituds d’Ajudes d’Emergència Social.

La regidora de Drets Socials, Maria Segura, va indicar que efectivament s’han incrementat les sol·licituds i ha canviat el perfil també habitual de demandants.

5é vídeo. Pregunta 5 de Mª José Ballesteros en el Ple Ordinari de Bétera d’ctubre de 2020

Finalment, la regidora del PSPV-PSOE va comentar que en les instal·lacions de Casa Nebot hi ha un arbre al qual se li està clavant l’acabament d’una reixa i va demanar que se li pegara una ullada.

El regidor de Parcs i Jardins, Carlos Abad, va declarar que no tenia constància d’aquest fet però ho investigaria.

6é vídeo. Pregunta 6 de Mª José Ballesteros en el Ple Ordinari de Bétera d’ctubre de 2020

Imprimir article
Comenta aquesta notícia