Impulsada per la Federació Mundial per a la Salut Mental (WFMH), cada 10 d’octubre es commemora el Dia Mundial de la Salut Mental. El propòsit és generar un conjunt d’estratègies que servisquen de suport a les persones que pateixen trastorns mentals greus.

L’esforç per diagnosticar i tractar trastorns de salut mental en edats primerenques redueix el cost financer en el futur i evita tot tipus de problemes derivats, com pot ser el suïcidi.

El repte de 2020 és romandre sa a nivell mental amb les dificultats que estan plantejant les mesures per a reduir els contagis que s’estan adoptant en tots els països del món.

Confinaments, teletreball, educació a distància i fins i tot limitació dels moviments i de les reunions familiars, s’uneixen a l’amenaça invisible d’un virus del qual desconeixem molts aspectes.

Tot això unit a la informació, a vegades obsessiva, que difonen els mitjans de comunicació, fa que siga difícil per a algunes persones mantindre el seny, segons indiquen els experts.

Per a això, es recomana a la població mantindre’s informats per mitjans fiables de les recomanacions de les autoritats sanitàries, reduir l’exposició de les notícies, mantindre’s actius i seguir rutines saludables de somni, alimentació i activitats, mantindre el contacte amb els nostres sers estimats, reduir el consum d’alcohol i tabac, etc.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia