Dues veïnes de Bétera van preguntar pels constants talls d’aigua potable en el municipi, dins del torn de precs i preguntes dels ciutadans.

La primera veïna, pregava en el seu escrit que l’Ajuntament solucionarà els problemes que provoca tant tall d’aigua seguit i que, sempre que es programe qualsevol intervenció susceptible de produir algun tall d’aigua es faça saber a la població amb suficient temps i preavís, per poder guardar la suficient quantitat d’aigua.

El regidor responsable d’Aigua i Recursos Hidràulics, Carlos Abad, va explicar que “efectivament, quan es preveu una reparació s’avisa a través de tots els mitjans de comunicació i Xarxes Socials de l’Ajuntament. El problema ve quan ocorren rebentades d’aigua, el qual ve sense avís i no hi ha més remei que tallar l’aigua sense poder avisar amb antelació, com ha ocorregut dies enrere”. “Calculem que les reparacions que s’estan duent a cap estiguen finalitzades aquest mes d’octubre o com a molt la primera setmana de novembre, esperant que l’abastiment funcione molt millor”, va concloure Abad.

D’altra banda, la també responsable d’aquesta mateixa àrea, Eva Martínez, va voler explicar la situació. “A Bétera s’estava produint una pèrdua d’aigua del 80%. I és que fa molt de temps que no s’estava fent un manteniment en la xarxa d’aigua i per això estem actuant ara mateix”, va indicar. “Es feu un estudi de cerca de fugides d’aigua i s’estan reparant les més de 50 fugides d’aigua que es van trobar, així com sectoritzant la xarxa per a millorar el rendiment”, va detallar Eva entre altres actuacions.

Després d’una detallada explicació de la regidora, la Portaveu de Compromís, Cristina Alemany, va voler remarcar que aquestes obres de millora s’estan duent a terme “perquè en l’anterior legislatura, l’anterior equip de govern va licitar perquè es pogueren realitzar aquestes obres”. En aquest sentit, Eva Martínez, va explicar que ella es referia a l’actuació física.

D’altra banda, la segona veïna en preguntar per aquest assumpte, també va voler assabentar-se si tota aquesta renovació de canonades d’aigua és un conveni amb aigües de València i, si és així, si és només per a reparar o implica algun altre conveni com la venda del pou a aquesta empresa.

Martínez i Abad van declarar que no es privatitzaran els pous i que “és una cosa que no s’ha contemplat i creuen que no ho contemplarà ningú”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia