Els veïns i veïnes de Bétera van preguntar en el torn de precs i preguntes del Ple Ordinari d’octubre si hi havia un protocol de recollida de poda i estris per a les urbanitzacions per part de l’Ajuntament.

Segons va indicar en el seu escrit una veïna, en la nova urbanització del sector R-6 la poda i els estris s’acumula en les voreres.

La regidora municipal de Medi Ambient, Gloria Campomanes, va explicar que “efectivament, existeix un protocol per a recollir el fem i deixar-lo. La poda, en el sector R-6, es recull el divendres i el protocol és deixar-lo al costat del contenidor d’orgànics en bosses i ‘atillos‘, a ser possible el dia abans de la poda”.

“Per a la recollida d’estris hi ha un telèfon: 900 373 936, es crida i et diuen el dia per a recollir-lo. Es poden traure màxim 5 bultos. Actualment, s’estan donant cites per a més d’un mes, perquè entre durant el confinament no es van recollir els residus i a finals del mes de juny, més o menys, el consorci ens va comunicar que ja no es podien dur els estris a l’ecoparc de Bétera i havíem d’anar a la planta de Llíria. D’aquesta manera, en lloc de fer dos o tres viatges al de Bétera es fa un a Llíria i, a banda, no tenim més mitjans per a ficar més camions”, va prosseguir.

“Entenem que una persona que té un jardí a casa pot deixar-ho, però qui viu en un pis té més complicat deixar el sofà que s’ha de recollir. Aquest assumpte l’anem a lluitar en la pròxima assemblea del consorci perquè ens deixen anar a l’ecoparc. Entenem que el que portem allí són estris de veïns que portarien els veïns mateixos com la nevera o el sofà”, va afegir.

“Quant a la poda, jo m’he passat fa poc pel sector del R-6 i, efectivament hi ha bosses de fem i poda per on la gent vol i, evidentment, si no està dins de la ruta de recollida, no ho recull ningú”, va explicar. “A Bétera tenim una ordenança que regula com cal deixar-ho”, va recordar.

A continuació, oferim la intervenció al complet:

 

 

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia