Des de 1996, el 12 d’octubre se celebra el Dia Mundial de l’Artritis Reumatoide. Es tracta d’una malaltia crònica que es caracteritza per la inflamació de les articulacions i, amb el temps, pot implicar grans dolors i la pèrdua de mobilitat del pacient.

L’organització Arthritis Rheumatism International, promou una millor qualitat de vida i tractaments per a aquells que pateixen malalties reumàtiques i musculoesquelètiques.

S’estima que actualment la quarta part de la població Europea pateix de malalties reumàtiques o musculoesquelètiques, i aquesta incidència no sembla voler desaparéixer sinó per contra va en increment.

No existeix un quadre com a tal de símptomes, però en general les primeres articulacions que tendeixen a unflar-se i perdre mobilitat són les de les extremitats, més concretament les mans i els peus, però amb el pas del temps també pot comprometre colzes i genolls en fins i tot hi ha els qui senten els efectes a nivell de la columna vertebral.

Encara que actualment encara es desconeix quina causa aquest tipus de malalties, si es té clar que en la majoria dels casos el sistema immune juga un paper fonamental.

En el nostre cos, aquest sistema és l’encarregat de defensar-nos contra organismes estranys, virus i paràsits, però en les persones amb alguna mena de reumatisme o artritis el sistema immune pot deixar de reconéixer certs teixits destruint-los i ocasionant la malaltia.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia