Segons l’anàlisi realitzada de la informació online sobre la garantia dels productes de diversos venedors, l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) constata que aquesta documentació pot portar a l’usuari a confusió per falta de claredat.

El 41% de les avaries es presenta dins dels 2 anys de garantia legal del producte, però no tots els consumidors coneixen els seus drets, per la qual cosa molts consumidors descarta la possibilitat de reparar els productes quan es desbaraten.

Així doncs, l’OCU recorda quins són els drets que emparen al consumidor dins del període de garantia:

1. La Llei estableix un període de garantia de dos anys per a productes nous.

2. El període de garantia comença des de la data de lliurament del producte.

3. Quan el producte falla estant en garantia, el consumidor té dret a la reparació del producte o a la seua substitució de manera gratuïta.

4. Si després de la reparació o substitució del producte, el problema apareix de nou, el consumidor pot demanar-li al venedor la resolució del contracte i el reembossament de la compra o una rebaixa en el preu si la fallada afectara només part de les funcions no essencials del producte.

5. Des que el consumidor entrega el producte per a reparar-lo o substituir-lo en un termini raonable fins que li ho retornen reparat o li entreguen un nou la garantia queda en suspens.

6. Si la fallada es produeix després dels 6 mesos posteriors al lliurament el venedor o el fabricant poden al·legar que es deu a un mal ús.

7. En els productes de naturalesa duradora, el consumidor té dret a un servei tècnic i a recanvis durant el termini mínim de cinc anys

8. És necessari atendre les clàusules d’exclusió de la garantia, com els danys per negligències, colps, ús o manipulació indeguts.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia