Amb motiu de la celebració el passat dissabte, 10 d’octubre, del Dia de la Salut Mental, Bétera ha preparat diverses activitats per poder commemorar aquest dia. Així, la primera d’elles fou la d’il·luminar l’edifici de Casa Nebot de verd.

Així mateix, hui dimecres ha tingut lloc a les 12.00 hores la lectura d’un manifest per la salut mental. L’acte s’ha dut a terme a les portes de l’Ajuntament de Bétera.

Durant aquesta setmana i la pròxima continuaran els esdeveniments per a conscienciar sobre els problemes relacionats amb la salut mental i mobilitzar esforços per a ajudar a millorar-la.

Cal recordar que Bétera va ser un dels pobles pioners del programa PRISMA de la Mancomunitat Camp de Túria. Així, des de fa més d’un any, aquesta iniciativa es realitza en les dependències municipals de Les Antigues Escoles de Bétera. El servei és gratuït per a totes aquelles persones que tenen un diagnòstic de malaltia mental crònica i estat psicològic estable. Per a poder accedir al programa les persones han de trobar-se en un rang d’edat comprés entre els 18 i els 65 anys i han d’haver acudit a la Unitat de Salut Mental de la seua zona per a ser beneficiaris d’aquest programa.

Aquest programa de rehabilitació i inserció comunitària està dirigit a persones amb diagnòstic de malaltia mental crònica empadronades a la comarca del Camp de Túria. Aquest projecte contempla diferents àrees d’actuació, totes elles formades per professionals de la branca de psicologia, activitats esportives i integració social.

El principal objectiu del projecte és promoure la integració activa de cada persona en la seua comunitat, millorar la seua qualitat de vida, augmentar l’autonomia i l’autodeterminació dels assistents al programa. Uns altres dels objectius que persegueix el programa és orientar i donar suport a les famílies dels assistents, impulsant també, accions d’informació i sensibilització sobre la salut mental a la població de Bétera per a previndre i/o reduir l’estigma de l’exclusió social.

A continuació, oferim una fotogaleria de la lectura del manifest. Demà oferirem un vídeo gravat pel nostre equip.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia