Les primeres vacunes del coronavirus arribaran en la primavera de l’any que ve, “si tot va bé”, va dir hui el director executiu de l’Agència Europea de Medicaments (EMA), Guido Rasi.

“És molt difícil, quasi impossible, tindre la vacuna per al 2020. Si tot va bé, en els primers mesos de 2021 podria haver-hi tres vacunes aprovades per la EMA”, va explicar Rasi al canal de televisió d’informació 24 hores “Skytg24”

Rasi va explicar que s’espera “que les primeres dosis importants per a poblacions en risc arriben en la primavera de 2021 amb un important inici de vacunació” i que “la disponibilitat de dosi augmentarà molt ràpidament després de l’aprovació. Crec que, si tenim sort, molts dels quals vulguen vacunar-se podrien fer-ho per a l’estiu de 2021”.

El director del EMA va especificar que “l’arribada de la vacuna serà el començament de la fi de la pandèmia, però no la fi”, i “que només al cap d’un any de vacuna disponible, veurem que la pandèmia disminuirà significativament”.

En ser preguntat si es podrà prescindir de les màscares quan arribe la vacuna, Rasi va considerar que “al principi, certament, no, i serà possible prescindir del distanciament i de les màscares quan tinguem les primeres dades sobre l’eficàcia de la vacuna”.

Aquestes dades, va detallar, són “la relació entre eficàcia i rendiment en la pràctica real, quan es veurà quantes persones responen a la vacuna, la seua intensitat i quant dura. Portarà almenys sis mesos”.

Sobre l’ús dels diferents fàrmacs en els tractaments a la malaltia, el director de la EMA va explicar que “hi ha almenys dos o tres medicaments o enfocaments que segurament són efectius, com usar cortisona en el moment adequat, ni massa primerenc ni massa tard, o usar anticoagulants”.

“Ara està molt pròxima la possibilitat de començar a utilitzar anticossos monoclonals, els que sembla que han utilitzat a la Casa Blanca (per al tractament de Donald Trump)”, va especificar Rasi.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia