Finançat per la Unió Europea i desenvolupat per associacions com l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) i diferents universitats, el Projecte Mile21 té per objectiu conéixer el consum real de combustible dels cotxes nous i usats per a ajudar als conductors en les seues decisions de compra. Això també permetrà a les autoritats desenvolupar noves polítiques d’estalvi energètic. Aquesta iniciativa s’emmarca dins de la campanya de mobilitat intel·ligent d’OCU per a impulsar el dret a la mobilitat i a respirar un aire net a les nostres ciutats.

Aquest projecte col·laboratiu precisa de la participació dels conductors a través de www.ocu.org/mile21 on podran registrar el seu vehicle i anar afegint les dades de proveïment de carburant cada vegada que s’òmpliga el depòsit. A partir de llavors el conductor podrà consultar el seu historial real de consum i comparar-lo amb les especificacions del fabricador i el de qualsevol altre vehicle. A més, Mile21 ofereix consells d’estalvi de combustible per a facilitar-li una conducció més eficient, la qual cosa permet crear els seus propis reptes i comprovar si els va avançant.

I és que al voltant del 25% de les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle són generades pel transport per carretera. Per a atallar el problema i millorar la qualitat de l’aire a les ciutats la Unió Europea ha anat endurint els requisits d’homologació del consum i emissions per als cotxes nous, però fins i tot amb les noves normes d’homologació WLTP, el consum real se situa bastant per damunt de les xifres que les marques anuncien en la seua publicitat. En 2017, abans del canvi, aquesta diferència va arribar a ser d’un 39%.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia