La Càtedra de Participació Ciutadana i Paisatges Valencians ha organitzat un concurs de fotografia. L’objectiu d’aquesta iniciativa és fomentar la divulgació dels valors dels paisatges de la Comunitat Valenciana. El concurs està obert a estudiants i titulats i titulades de les universitats públiques valencianes, Universitat de València, Universitat Politècnica de València, la Universitat d’Alacant, Universitat Miguel Hernández i Universitat Jaume I.

La Càtedra de Participació Ciutadana i Paisatges Valencians és el resultat de la col·laboració entre la Universitat de València i la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat per a fomentar el coneixement i difusió dels paisatges valencians.

La càtedra convoca anualment des de l’any 2017, el concurs de fotografia del Paisatge Valencià per a premiar les fotografies que millor recullen les qualitats paisatgístiques, ja siguen ecològiques, culturals, estètiques, històriques, simbòliques o patrimonials del territori de la Comunitat Valenciana. Les millors instantànies seran premiades amb 500 euros la primera; 300 euros, la segona i amb 200 euros la tercera, i el termini per a presentar treballs finalitza el 21 d’octubre

Amb aquesta quarta edició dels premis es vol continuar difonent els valors ambientals, patrimonials i identitaris dels paisatges valencians a través de la fotografia i poder arribar a diversos públics a través de la participació directa, així com de les exposicions i difusió en xarxes socials que es derivaren d’aquesta activitat.

La Càtedra de Participació Ciutadana i Paisatges Valencians considera que la divulgació dels valors del paisatge propícia una major apropiació i identificació dels valencians i valencianes amb el territori i genera una societat sensible a la cura i la valoració del paisatge que demande viure en entorns de qualitat, on la qualitat paisatgística siga reconeguda i benvolguda com un element de benestar social.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia