La Mancomunitat Camp de Túria va convocar enguany la sisena edició del concurs de microrrelats “TecnoOK“. Es tracta d’un certamen dirigit a l’alumnat d’ESO amb la finalitat de promoure el bon ús de les Noves Tecnologies. Així mateix, amb aquest premi s’intenta fomentar la creativitat i l’ús de la llengua escrita com a mode d’expressió i promoció de l’esperit crític entre la nostra joventut.

D’entre tot l’alumnat de la comarca del Camp de Túria participant, dos alumnes del Col·legi Marqués de Dos Aguas de Bétera han resultat premiats dins el segon nivell (3r i 4t de l’ESO). Aquests joves estudiants són Nerea González Gómez, qui ha aconseguit el primer premi pel relat “Realitat?” i Héctor Palomino Peñalver. Aquest últim ha obtingut el tercer premi pel relat “Fama”. L’obsequi de Nerea pel seu premi ha sigut un  iPad i el d’Héctor un smartwatch.

Segons comunica el mateix centre, s’ha realitzat un senzill acte de lectura dels relats i  lliurament de premis a les instal·lacions del col·legi, on els mestres s’han sentit vertaderament orgullosos del seu alumnat. Així, des de la direcció i el professorat del centre volen agrair l’interés de tots i totes els qui han participat en aquest concurs, i animem a seguir participant en les pròximes edicions.

D’altra banda, ens inviten a gaudir dels seus relats i a reflexionar-hi:

Realitat?

La relació perfecta, el cos perfecte, ser la xica perfecta;  i els seus mil amics amb els mil “m’agrada” i els mil comentaris de lo bonica que ixes en la foto. On es troben els meus?

Comparar-me amb ella, amb ell, fins i tot amb l’incomparable… el meu cos. Pensar en els pocs amics que jo tinc, els molts que ella té; en la roba de marca que no tinc o en el que hauria de ser. EM NEGUE A CONFORMAR-ME

No compartisc cap cosa amb l’estereotip de dona que s’espera de mi. No seguisc gens el canon.

Hauria de canviar? No sóc suficient? NO SÓC SUFICIENT.

Per què? I per què?

 

Espera, m’estic comparant. Una altra vegada?

 Mai més.

Desinstal·lant l’aplicació…-

Nerea González Gómez, 4º ESO
FAMA

Me encontraba viendo las noticias en la televisión. Al parecer, una persona pensaba tirarse de una terraza porque la habían despedido del trabajo. Apareció un vídeo en directo en el cual se veía a una multitud agolpada para grabar el acontecimiento. Nadie pensaba decir nada, simplemente conseguir más visitas, seguidores y fama.

Entonces lo hizo, se tiró al vacío…

Todos grabaron la escena, cómo quedó el cuerpo, ahora sin vida, en el suelo.

Esta situación me hizo repentinamente apagar la televisión. No me podía creer cómo eran capaces de grabar tal atrocidad sin apartar la vista, sin pedir ayuda o llamar a la policía.

Esto es una historia de ficción, pero dicen que la realidad la supera…

Héctor Palomino Peñalver, 3º ESO
Altres guanyadors del concurs de microrrelats “TecnoOK”

La resta de guanyadors d’aquest concurs corresponen als centres Santa Ana (Llíria) i Assumpció de Nostra Senyora (Riba-roja de Túria) dins el primer nivell (1r i2n ESO) i a l’IES San Antonio de Benagéber dins el segon nivell (3r i 4t de l’ESO).

En aquesta edició han participat una desena de centres de la comarca amb la presentació de més de 150 relats.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia