Les localitats de la comarca del Camp de Túria ja poden executar els projectes de millora d’infraestructures i serveis inclosos en el Pla d’Inversions 2020-2021 de la Diputació de València. Aquest pla deixarà a la comarca 10.710.604 euros. La corporació provincial ha donat llum verda a 125 projectes sol·licitats pels ajuntaments, que amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les veïnes i veïns del Camp de Túria seran una realitat en els pròxims mesos.

Entre les sol·licituds dels municipis de la comarca, destaquen les 17 adequacions en camins i vials; les 14 obres d’ampliació o renovació d’espais esportius; el mateix nombre de projectes d’urbanització de carrers i equipaments urbans; i una dotzena d’obres de sanejament i xarxes d’aigua potable i d’obra pública en instal·lacions municipals.

Entre les iniciatives locals que va aprovar el ple de setembre de la Diputació també es troben 10 actuacions per a la creació o manteniment de zones verdes; 9 projectes de millora de l’accessibilitat en espais públics; altres 6 de millora de l’eficiència energètica; i 3 intervencions en equipaments culturals i educatius.

En total, 46 actuacions que complixen alguns dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) incentivats per la Diputació i que suposen prop del 40% dels projectes que s’executaran al Camp de Túria en el marc del Pla d’Inversions provincial per al que resta d’enguany i l’any vinent.

El vicepresident i responsable de Cooperació Municipal i Coordinació Institucional, Carlos Fernández Bielsa, va avançar en el ple de setembre alguns dels projectes més ambiciosos que la Diputació finançarà a les comarques valencianes en el marc del Pla d’Inversions 2020-21. És el cas del Pla Especial de Recuperació i Conservació del Barri antic de Nàquera, amb una inversió que supera els 620.000 euros.

En línies generals, el Pla d’Inversions 2020-21 donarà resposta a 2.284 sol·licituds dels ajuntaments de la província, ens locals menors i mancomunitats per a executar projectes de millora d’infraestructures i serveis en els municipis valencians, amb una inversió global de 144 milions d’euros. El 90% de les obres les gestionaran directament els consistoris i la resta la Diputació, a petició d’estos.

Quant a les categories en les quals s’enquadren els projectes presentats pels ens locals, un 72% són obres de millora en infraestructures i espais públics, un 14% subministraments, un 12% plans urbans estratègics, els anomenats PUAM, i un 2% adquisició de terrenys. Un altre pilar d’este Pla d’Inversions és la sostenibilitat. Més de 900 projectes, un 40% del total, coincidixen amb objectius de desenvolupament sostenible com l’eficiència energètica (21% de les sol·licituds); xarxa de sanejament o distribució d’aigua potable (25% dels projectes); millora de l’accessibilitat en edificació i espais públics (15%); i noves zones verdes (14% de les actuacions previstes).

A continuació, repassem les actuacions per a Bétera:
  • Pavimentació del Camí de Connexió entre el Camí paterna i la Providència – 85.000,00 euros (Obra Pública Vials).
  • Construcció de nova coberta oberta, instal·lacions elèctriques i esportives en la pista multiusos del poliesportiu Municipal de Bétera – 225.000,00 euros (Obra Pública – Equipaments esportius).
  • Construcció de nova coberta oberta i instal·lacions elèctriques en la pista multiusos municipal del sector R-7 situada al carrer Serra Mariola s/n – 200.000,00 euros  (Obra Pública – Equipaments esportius).
  • Reurbanització del vial d’accés al polígon industrial ‘Horta Vella’, carrer 3. – 20.000,00 euros (Obra pública- Urbanització).
  • Urbanització De la Plaça Antic Col·legi Josefa Guardiola al Carrer Sant Lluís Nº 18- – 160.846,54 euros (Obra Pública- Urbanització).
  • Pla urbà d’actuació municipal (PUAM). – 27.317,08 euros (PUAM).
  • Construcció de noves infraestructures per a l’evacuació d’aigües pluvials als carrers Falconet i Astor de la
    urbanització Torre en Conill 00002 – renovació o nova implantació de xarxes de sanejament o recollida d’aigües pluvials – 204.540,91 euros (ODS-SANEJAMENT).

 A continuació adjuntem el document complet de totes les actuacions del Plad’Inversions 2020-2021.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia