Espanya realitzarà, aquesta nit del dissabte 24 al diumenge 25 d’octubre, el canvi a l’horari d’hivern. D’aquesta manera, a les 03.00 hores de la matinada els rellotges es retardaran una hora i seran de nou les 02.00 hores.

Aquest canvi d’hora es realitza des dels anys 70 amb l’objectiu de poder gaudir de més hores de llum solar al dia i estalviar costos i energia, així com harmonitzar la vida dels ciutadans amb les hores de sol que tenim.  Així, a Espanya es produeix des de 1974 un canvi d’hora dues vegades a l’any: l’últim cap de setmana d’octubre i el de març.

Aquest canvi es va produir després que es produïra en 1973 la primera gran crisi del petroli i els països de l’entorn europeu decidiren avançar els rellotges per a poder aprofitar millor les hores de sol.

En 1980 es va aprovar el canvi d’hora en una directiva de la Unió Europea, amb la finalitat d’aprofitar millor les hores de llum solar.

Això va portar al fet que es convertira des de llavors en un estàndard europeu fins que, després de la petició de diversos estudis i una consulta popular, el Parlament Europeu va decidir posar fi al canvi d’hora i va demanar als estats membres que abans de 2021 fixaren un horari definitiu, triant entre el d’estiu i el d’hivern. Perquè, aquest canvi horari compta  amb molts detractors

De moment i fins a 2021 continuarem canviant l’horari dues vegades a l’any. Ara, Espanya hauria de decidir abans d’aquesta data amb quin dels dos horaris es queda definitivament.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia