(EFE) El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, defensarà en la Conferència de Presidents autonòmics d’aquest dilluns la necessitat d’una nova cogobenança europea. En aquesta reunió també participarà la presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von Der Leyen.

Puig ha mantingut aquest diumenge en el Palau de la Generalitat Valenciana reunions de treball preparatòries de la Conferència de Presidents, en la qual també exposarà l’Estratègia Valenciana per a la Recuperació, que conté 400 iniciatives alineades amb els objectius de la Comissió Europea: la digitalització, la sostenibilitat i la resilencia.

Respecte a una nova cogobernança europea, Puig plantejarà la necessitat que les regions tinguen un paper rellevant tant en el disseny com en l’execució dels plans de recuperació europeus, segons han indicat fonts de Presidència de la Generalitat.

En opinió del cap de l’Executiu valencià, les regions han de participar des d’un doble punt de vista: tant vertical, amb presència dels territoris en els debats sobre el futur d’Europa, com a transversal, amb la col·laboració entre les regions en iniciatives conjuntes sorgides d’interessos compartits.

Igualment, el president posarà l’accent que el futur d’Europa després del Brexit ha de comptar amb la participació de les regions, atès que l’eixida del Regne Unit afecta de manera especial a la Comunitat Valenciana.

Sobre l’Estratègia Valenciana per a la Recuperació, un pla sorgit dels acords aconseguits amb agents socials, administracions públiques i grups parlamentaris de les Corts, Puig desgranarà els principals objectius que es volen aconseguir perquè la recuperació de la Comunitat Valenciana, una vegada superada l’emergència sanitària, reforce l’economia i l’estat del benestar.

La transició energètica i de la mobilitat, la millora de la competitivitat del teixit productiu, o la millora de serveis essencials com la sanitat, l’educació o l’atenció als dependents, sempre amb la finalitat de fomentar la igualtat d’oportunitats i evitar que aquesta crisi deixe a ningú arrere, són alguns aspectes d’aqueixa Estratègia.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia