El full de ruta de la Diputació de València en defensa de l’autonomia local i la majoria d’edat dels municipis s’ha tornat a posar de manifest en el ple d’octubre, celebrat aquest dimarts passat. En aquesta sessió telemàtica, el president Toni Gaspar ha fet partícips a tots els grups de la proposta de creació del Reglament Orgànic de la institució amb l’objectiu d’augmentar la participació dels alcaldes i alcaldesses de la província en el dia a dia de la Diputació.

El president de la Diputació va desgranar les principals novetats de la proposta que traslladarà Presidència, com són la creació d’un escó 32 que permetrà donar veu als alcaldes i alcaldesses en el ple provincial, permetent-los així traslladar les seues reivindicacions i preguntes a l’equip de govern de la corporació en la sessió plenària mensual; la creació d’un consell d’alcaldes de la província amb capacitat per a adoptar resolucions conjuntes; i la celebració d’un debat sobre l’estat de la província en cada exercici, excepte els anys en què hi haja convocades eleccions municipals.

El nou reglament de la Diputació que busca el consens entre els diferents grups polítics en la institució també inclou la creació d’una oficina que supervise el compliment de les obligacions i incompatibilitats dels diputats provincials i previnga de possibles conflictes d’interessos, així com el reforç del control de la comptabilitat de les subvencions que perceben els grups representats en la corporació.

 

En la mateixa línia de consens i transparència, i en una sessió plenària que ha donat compte de l’informe d’Intervenció sobre l’evolució positiva en la gestió de la Diputació i les febleses a millorar, en el marc de la llei de règim de control intern que va entrar en vigor en 2018, també ha prosperat una moció presentada per Ciutadans i esmenada per l’equip de govern per a l’elaboració conjunta dels pressupostos del pròxim any.

 

Els grups han votat per unanimitat la celebració de tantes comissions extraordinàries d’Hisenda siguen necessàries, amb la participació de tots, perquè les esmenes que es vagen incorporant a la base dels Pressupostos 2021 acaben donant forma al document definitiu que s’espera aprovar amb el major consens possible a la fi d’any.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia