La Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives de la Comunitat Valenciana (UPCCA) ha llançat la campanya “Todos los juegos de Azar #TienenTruco” amb motiu del Dia Nacional sense Jocs d’Atzar. Aquesta iniciativa es commemora aquest dijous, 29 d’octubre de 2020.

La Campanya Comunitària consta de 5 cartells. Cadascun dels cartells té una temàtica diferent a treballar: els jocs de pòquer, les apostes esportives, els denominats “bons de benvinguda” i les clàssiques màquines “escurabutxaques”.

D’aquesta manera, al llarg de la setmana s’han anat llançat per les seus Xarxes Socials i mitjans de comunicació, els diferents cartells i lemes. La Mancomunitat Camp de Túria, a través de la seua UPCCA, també ha reforçat aquesta iniciativa.

L’addicció al joc provoca greus problemes a la societat, ja que, com qualsevol addicció, amb substància o sense ella, implica efectes importants en la salut de les persones, que acaben traduint-se en costos a la societat, des de l’assistencial, al farmacològic, i uns altres de tipus social que tenen el seu impacte en l’àmbit social i de l’Economia. Una persona addicta pateix problemes en el seu entorn familiar i laboral requerint ajuda especialitzada. En aquest sentit les UPCCAs, que treballen des de la prevenció de les conductes addictives, reivindiquen això mateix: que no aparega el problema.

La campanya “Todos los juegos de Azar #TienenTruco” està dirigida a tota la població amb l’objectiu de visibilitzar els riscos de tots els jocs d’atzar i desmuntar els mites associats a ells. Amb aquesta Campanya les UPCCAs intenten donar a conéixer la dificultat de guanyar en aquests jocs i la facilitat per a perdre cada vegada més diners, ja que es basen en les lleis de probabilitat.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia