Dimarts passat, dia 27 d’octubre, amb motiu de la celebració del dia del TDAH a Espanya, la ciutat de València s’il·lumina de color taronja, enguany amb la il·luminació de quatre grans edificacions emblemàtiques, l’ajuntament de València, el Palau de la Generalitat, la Porta de la Mar i a la
Ciutat de les Arts i les Ciències, la porta del museu Principe Felipe i la Platja de l’Hemisferìc.

Durant tot el dia les associacions de TDAH de la capital, APNADH i TDAH més 16 València van estar donant informació sobre aquest tema en una taula informativa on van ser visitats per diferents autoritats com l’alcalde de València.

Durant molt de temps s’ha considerat que es tractava d’un trastorn que afectava exclusivament la infància, però l’evidència clínica mostra que almenys el 30% dels xiquets i dels adolescents que han sigut diagnosticats continuen presentant símptomes significatius en l’edat adulta.

Es calcula que Ia prevalença del TDAH en la Comunitat valenciana és del 6,4% en xiquets i, almenys, un 3% en adults. Malgrat això, cal destacar l’existència d’una gran reticència per part d’alguns clínics, professionals socials, com d’educació per a reconéixer el trastorn i valorar les conseqüències que ocasionen en el dia a dia als afectats.

Tot això repercuteix negativament en les persones amb TDAH, atés que sense un diagnòstic precís, no cal esperar un tractament correcte que s’ajuste a les necessitats i característiques individuals.

No oblidem que el TDAH és un dels trastorns psiquiàtrics que amb major freqüència es manifesta,  a més d’amb comorbilitat a molts altres com el TND, ansietat, depressió…

És de vital importància, que les persones afectades per TDAH tinguen accés a tractaments multimodals en totes les edats, la qual cosa sens dubte facilitarà la seua integració social, escolar i laboral, reduint en la immensa majoria dels casos el risc de presentar una patologia dual en l’edat adulta (Trastorn + addiccions) com una de les més greus conseqüències.

Recordem que molts estudis mundials demostren que el 3o% de Ia població reclusa de tot el món presenta un TDAH no diagnosticat en
la infància.

Nota de premsa TDAH más 16 Valencia
Imprimir article
Comenta aquesta notícia