El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, va anunciar aquest dijous el tancament perimetral de la Comunitat Valenciana per a protegir la salut de la ciutadania enfront de l’avanç de la pandèmia de COVID-19. D’aquesta manera, a partir de hui divendres, 30 d’octubre, a les 12.00 hores, i durant un període de set dies no es podrà entrar en el territori valencià ni eixir d’ell.

Aquest tancament perimetral de la Comunitat s’allargarà, inicialment, durant un període de 7 dies naturals, temps durant el qual la ciutadania valenciana sí que podrà desplaçar-se amb total llibertat entre municipis diferents i d’una província a una altra, tal com ha explicat el cap del Consell.

Quedarà, per tant, prohibit entrar en la Comunitat o eixir d’ella, amb algunes excepcions, com els desplaçaments per motius laborals, d’estudis, metges o per a tornar al lloc de residència habitual o cuidar de persones dependents, entre altres motius recollits en el nou decret.

“Adoptem aquesta nova mesura per a reforçar l’estratègia de prevenció que ens indiquen els experts de salut pública, per solidaritat amb la resta de territoris d’Espanya, que estan pitjor que nosaltres, i per la inacció i la confusió” que estan generant altres governs autonòmics, ha assenyalat el president, qui també ha al·ludit a la necessitat de “evitar mesures més dràstiques per a la vida social i econòmica de les famílies, els treballadors i les empreses valencianes”.

El president, que ha destacat que s’està “en un moment molt preocupant” en tota Europa, ha assenyalat que “no existeix oposició entre salut i economia” i ha remarcat que “protegir la vida dels ciutadans, i la seua salut, ha sigut, és i serà la prioritat del Consell”. “Res val més que una vida i, per desgràcia, estem perdent ja moltes”, ha indicat.

El màxim responsable del Consell ha recordat que, fa cinc dies, la Generalitat va limitar la mobilitat nocturna a tota la Comunitat Valenciana i l’evolució desfavorable de la pandèmia fa necessària l’adopció d’aquesta nova mesura.

Ximo Puig ha subratllat que la Comunitat és l’autonomia que compta amb més rastrejadors d’Espanya: un total de 1.619, als quals se sumen els 150 nous rastrejadors de l’Exèrcit que s’incorporaran en breu.

El president també ha recordat que la valenciana és la comunitat amb la menor incidència de tota la península (menys de la meitat que la mitjana d’Espanya), però ha insistit en la necessitat d’anticipar-se en l’adopció de mesures, després d’haver-se detectat que en dues setmanes, s’ha duplicat aquesta incidència, en passar de 101 casos a 218, i que en una setmana, ha augmentat un 53%.

El president, ha argumentat a més que, davant l’evolució de la pandèmia en tots els països de l’entorn i en la resta de comunitats, s’està “en una carrera de fons”, i no en “un ‘sprint’, amb arrancades i frenades”: “Per això, el que necessitem és una velocitat de creuer constant en els nivells de prudència i responsabilitat de cadascun”.

“No hi ha llei ni policia més efectiva que la responsabilitat individual”, ha assenyalat el president, que ha apel·lat al “trellat” valencià per a eixir d’una situació per a la qual “no hi ha receptes ni solucions fàcils”. “Tots junts ho podem aconseguir”, ha afegit.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia