La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha publicat un protocol de mesures sanitàries específic per a aquesta pròxima festivitat de Tots els Sants, en previsió de l’assistència massiva als cementeris de la Comunitat Valenciana.

Aquest protocol incideix en les mesures de protecció i higiene ja acordades pel Ple del Consell enfront de la COVID-19, com el manteniment de la distància de seguretat de, almenys 1,5 metres.

Per a això, s’estableix un control d’aforament per a assegurar que l’ocupació del cementeri no excedisca d’una persona per 2,25 metres quadrats, incloent al personal. De la mateixa manera, s’estableixen circuits d’entrada i eixida diferenciats, amb itineraris dirigits en una direcció per a evitar contacte i aglomeracions. També es facilitarà mantindre aquesta distància amb marques en el sòl, balises, cartelleria i senyalització específica.

Així mateix, la Conselleria de Sanitat recorda en aquest protocol que l’ús de màscara és obligatori en tot moment, excepte en els casos ja contemplats de persones dependents, problemes de conducta derivats del seu ús o que presenten malalties que puguen agreujar-se pel seu ús.

D’altra banda, l’entitat titular o responsable de les instal·lacions ha d’assegurar que s’adopten les mesures de neteja adequades a l’espai i afluència, on prestarà especial atenció a aquells espais d’ús comú. Les papereres seran de pedal i tapa per al material rebutjat del procés de neteja.

El protocol indica la necessitat de posar a la disposició de les visites dispensadors de gel hidroalcohòlic o desinfectants amb virucida, en condicions d’ús, autoritzats i registrats, en un lloc visible i en l’entrada.

Finalment, es recorda que l’ús de condícies amb una superfície inferior a 4 metres quadrats es limita a una persona, excepte en casos de persones dependents que precisen d’ajuda. Per a espais superiors, l’ús de condícies queda limitat al 50% de la seua capacitat.

Recordatori de les establides en Bétera

El Consistori de Bétera, per a evitar aglomeracions i facilitar l’accés i trànsit al Cementeri ha senyalitzat l’entrada i l’eixida, establint l’entrada per la porta principal i l’eixida per la porta lateral. A més, ha delimitat la distància de 1,5 metres en l’accés principal perquè els assistents compleixen amb aquesta mesura.

L’Ajuntament de Bétera també posa a la disposició de la ciutadania gel hidroalcohlic per a complir amb les mesures higièniques establides, tant en l’entrada com en diversos punts a fi que, sobretot, en utilitzar elements comuns es faça ús d’aquest gel. Els assistents hauran d’accedir amb màscara obligatòriament així com respectar les citades mesures de distància social.

Una altra de les mesures extraordinàries que s’ha posat en marxa des de l’àrea de Cementeris és ampliar l’horari i fer-lo ininterromput, de tal manera que, fins a aquest dissabte 31 l’horari serà de 09:00h a 17:00h i el diumenge 1 de 08:30h a 17:00h.

La principal finalitat és crear un entorn segur. Per aquest motiu, ha establit recomanacions i mesures que busquen que les visites en el cementeri salvaguarden la seguretat de la ciutadania. Així es limitarà l’aforament al Cementeri i recomanen que les visites no siguen superiors a 45 minuts.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia