(EFE) La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat Valenciana, Ana Barceló, ha dictat una resolució mitjançant la qual ordena el confinament de la residència universitària “Ausias March” de València, on conviuen més de 300 universitaris, després que un garbellat a tots els residents detectara 72 positius de coronavirus.

El col·legi major Ausias March està situat entre els dos campus universitaris més importants de la ciutat, el ‘Campus dels Tarongers’ de la Universitat de València i el ‘Campus de Vera’ de la Universitat Politècnica de València.

Fonts del col·legi major han assenyalat que en la residència universitària conviuen en l’actualitat més de 300 estudiants, i que en aquests moments romanen confinats a les seues habitacions, on se’ls està portant el menjar.

La Direcció General de Salut Pública investiga l’origen del brot. S’ha activat el protocol i els residents hauran de romandre en aïllament durant un període de 10 dies, segons han informat fonts de la Conselleria de Sanitat.

En un comunicat, la direcció del col·legi, on resideixen uns tres-cents universitaris, ha explicat que van tindre coneixement de l’existència d’alguns casos asimptomàtics dijous passat i després de consultar amb els seus serveis mèdics i Salut Pública, “es va decidir practicar a tots els col·legials les proves de detecció”.

El resultat dels PCR va donar 54 positius i 22 indeterminats per error en la mostra, la qual cosa, unit als 18 casos detectats amb anterioritat, tots ells asimptomàtics, “han aconsellat d’acord amb els responsables de la Conselleria de Sanitat, mantindre el confinament prèviament establit”.

“Es desconeix l’origen concret dels contagis”, han assenyalat, a l’una que han incidit els “esbrinaments oportuns tant en el col·legi major com per les autoritats sanitàries” encara que han descartat que estiga relacionat amb algun esdeveniment o concentració en les instal·lacions “per estar prohibits des de l’inici del curs”.

La direcció del col·legi major ha traslladat a la comunitat universitària un missatge de “absoluta normalitat i tranquil·litat, amb la seguretat que aquest episodi servirà per a conscienciar a tots els ciutadans de la necessitat de guardar les normes de distància social i higiene”.

A mitjan octubre també va ser confinat el col·legi major Galileu Galilei de València, per un brot de més de 160 casos després d’una festa no autoritzada.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia