El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha afirmat aquest dilluns que durant aquests dies s’estudiaran les mesures adoptades la setmana passada per a tractar de frenar l’avanç del coronavirus en la Comunitat Valenciana i, “en funció de l’esdevindre i de com avancen els diferents paràmetres, es prendran noves mesures”.

Puig ha assegurat que des de l’àmbit sanitari s’estan preparant per al que està sent ja una realitat, com és l’increment d’hospitalitzacions i d’ingressos en UCI de pacients amb covid-19.

“No estem en un moment d’estrés però cal preparar-se perquè qualsevol ciutadà que es veja afectat tinga la millor resposta possible”, ha assegurat Puig, qui ha insistit en la importància de la corresponsabilitat de cada persona per a frenar els contagis.

Encara que ha assegurat que “la immensa majoria” està fent “un esforç extraordinari i seguint les directrius que marquen les autoritats sanitàries”, ha manifestat que s’ha d’insistir en aquesta qüestió.

“Tot esforç que fem per complir les normes és fonamental”, ha manifestat el *president, per a qui “això va de corresponsabilitat”.

En aquest sentit, ha assenyalat que aquests dies es valoraran les mesures adoptades la setmana passada, com el confinament perimetral de tota la Comunitat Valenciana i la limitació a sis persones en reunions socials, i, “en funció de l’esdevindre i de com avancen els diferents paràmetres, es prengueren noves mesures”.

Així mateix, Puig ha explicat que aquest dilluns al matí ha mantingut una reunió amb la consellera de Sanitat, Ana Barceló, amb la qual continuarà treballant, igual que estan fent intensament els serveis de Salut Pública.

El president ha agraït a tots els professionals sanitaris i als rastrejadors, que sumen més de 1.500 en la Comunitat Valenciana, el treball que estan fent per a tractar de “atallar els focus els més ràpidament possible i millorar la capacitat de resposta” al virus.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia