La Plataforma Lliure Elecció Educativa Comunitat Valenciana qualifica d’èxit a la primera concentració nacional en línia, per la lliure elecció educativa, i trasllada a l’opinió pública el següent:

COMUNICAT DE LA COORDINADORA DE PLATAFORMES CIUTADANES D’ESPANYA PER LA LLIURE ELECCIÓ EDUCATIVA

La Plataforma Lliure Elecció Educativa de la Comunitat Valenciana #VueltaSegura-DERPA, Plataforma Llibretes Netes de les Illes Canàries, Plataforma Nacional pel Dret Gitano, Plataforma Famílies Insubmises de Catalunya, DERPA Galícia i País Por Un Ensino Sen Risco.

Des de les diferents organitzacions ciutadanes signants volem comunicar públicament, que portem temps exigint a les administracions públiques, que les famílies en període de pandèmia i en ús de la seua pàtria potestat puguen triar lliurement sobre la modalitat d’ensenyament en línia/telemàtic o presencial per als seus fills. No renunciant a cap dels drets que com a alumnes els assisteixen en el seu centre de referència, i entenent que totes dues modalitats d’ensenyament impliquen una viable i necessària escolarització.

Que som famílies preocupades i conscienciades. Pensem que mentre no desaparega la pandèmia per COVID-19, o els seus efectes, per teràpia segura o vacuna efectiva, s’ha de donar l’oportunitat a les famílies de poder triar.

Tot això sembla tan obvi que no seria de sentit comú dir el contrari. Una situació de greu pandèmia, amb milers de víctimes en tot el país, i les autoritats educatives continuen obstinant-se en la modalitat presencial amb caràcter exclusiu.

La falta de resposta a unes peticions que considerem de justícia. El degoteig quasi constant de casos de *coronavirus en els centres educatius. El rotund fracàs dels protocols de prevenció del virus, aprovats des de les conselleries de les diferents
comunitats autònomes i des del Govern d’Espanya.

Tota aqueixa sèrie de circumstàncies adverses, contra les famílies, no ha donat més marge d’acció a la les nostres organitzacions que la de convocar conjuntament una CONCENTRACIÓ CIUTADANA a nivell de tot el territori nacional, el dia 1 de novembre.

Aquesta data és només el principi d’una llarga i pròspera relació, hem d’estar units per a aconseguir els nostres objectius. No podem decaure. Ens juguem molt, perquè recordem que ningú pot garantir una aula cent per cent lliure de contagis.
Perquè és el nostre dret.
Perquè són els nostres fills.

En Vigo a 1 de noviembre de 2020
Imprimir article
Comenta aquesta notícia