(EFE) Un nou moviment sísmic de 2,5 graus en l’escala de Ritcher i amb epicentre en la mar a l’altura de la localitat alacantina de Torrevieja, el segon en la mateixa zona en poques hores, ha tornat a sacsejar les localitats costaneres del sud de la Comunitat Valenciana.

Aquest segon terratrémol s’ha registrat a les 4.07 minuts amb epicentre a poques milles de la costa al nord de la ciutat de Torrevieja (enfront de la pedania de la Mata) i a una profunditat de 4 quilòmetres, segons les dades de la pàgina web de l’Institut Geogràfic Nacional (IGN).

Ha despertat a nombrosos veïns d’aquesta població i, almenys, de la veïna de Guardamar del Segura, segons els testimoniatges que han penjat en les xarxes socials, sense que es tinga constància de danys personals o materials.

Es tracta del segon terratrémol de la mateixa intensitat en poques hores ja que anit, a les 20.55, es va detectar un altre de magnitud 2,6 a molt poca distància que també va ser notat per molts dels habitants de Torrevieja, Guardamar i d’altres localitats de la comarca de la Vega Baixa situades més a l’interior, com Rojales.

La pàgina meteorològica en internet de Torrevieja ‘Projecte *Mastral’ ha explicat que el segon moviment “ha sigut una mica més llarg”.

El sud d’Alacant és una zona de forta activitat tectònica i l’últim tremolor de mitjana intensitat es va produir el 24 de març de 2019 enfront de les costes del cap de Pals (Múrcia), on l’IGN va registrar un 4,3 en l’escala sísmica de Richter.

El més recordat, no obstant això, és el que va tindre lloc en 1829, que pràcticament va assolar la Vega Baixa del Segura amb especial incidència a Almoradí, Torrevieja i Guardamar.

Aquest sisme, mesurat en l’escala que s’usava en aquell moment, va aconseguir una magnitud de 6,6 i va provocar 389 morts i 377 ferits, així com la destrucció total de diverses poblacions, com Benejúzar. Perquè aquesta població va ser alçada a continuació a l’altre costat del riu Segura.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia