Al ple ordinari de novembre i per unanimitat, s’ha aprovat la proposició presentada per Compromís que incidix en la necessitat de fomentar l’ús del certificat digital entre la ciutadania. 

Tot i que són encara molts els obstacles que separen la ciutadania de l’administració electrònica, com la bretxa digital, la falta de mitjans per a disposar d’ordinador o d’una tauleta o de connexió a Internet, l’aprovació d’esta proposició de Compromís per part de tots els partits de la Corporació, suposa un avançament molt positiu en este aspecte”, afirma Daría Terrádez impulsora de la proposta.

La proposició incidix en tres aspectes. Per una banda, una campanya publicitària destinada al veïnat de Bétera sobre l’existència del certificat digital remarcant en l’utilitat i gratuïtat, ja que com a conseqüència de la pandèmia, s’ha vist limitada l’activitat administrativa presencial. Esta campanya es realitzarà abans que finalitze l’any 2020.

Per una altra banda, l’organització de cursos per a explicar com s’instal·la i usa el certificat digital en diferents dispositius com a mòbils o tauletes, així com totes les aplicacions pràctiques que comporta el seu ús. En este cas, els cursos es realitzaran al llarg del primer trimestre de 2021.

I per últim, l’equip de govern s’ha compromés a completar els punts d’accés a internet per autoconsum en les dependències municipales en les quals siga tècnicament possible, com ja es començà a fer en la legislatura anterior amb Compromís a l’alcaldia.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia