La pandèmia del COVID-19 està posant a prova, entre altres coses, l’estabilitat en les relacions de parella. Si estàs vivint moments difícils en la teua relació, amb aquests consells podràs suportar el distanciament social, sobreviure a les contingències establides i esperar un futur millor.

 

L’efecte COVID-19 en les relacions de parella

La pandèmia ha posat a prova la relació de moltes parelles. El confinament ha fet emergir les dificultats i els problemes de les relacions més febles i, en molts casos, ha portat a separacions.

No obstant això, moltes parelles han vist en aquest conflicte una oportunitat per a créixer i s’han enfortit. Aquesta pandèmia ha provocat canvis en la manera de pensar, sentir i relacionar-nos amb els membres de l’entorn familiar, fent sorgir les nostres pors, i ens ha ensenyat el límit dels nostres recursos personals per a suportar aquesta situació. Això perquè compartir 24 hores al dia amb la mateixa persona sembla obligar a la monotonia, acaba els temes de conversa, la llista de pel·lícules no vistes junts i al final s’acaba generant conflictes que destrueixen la millor de les relacions.

Les vivències dels últims mesos han revelat quant som vulnerables en el context de la relacions de parella, i quant fràgil pot ser el llaç que ens uneix a les persones.

 

Es pot suportar una relació enmig de la pandèmia?

Malgrat els inconvenients que poden inundar la nostra ment, la resposta és sí.

El confinament ens ha obligat a analitzar conscientment tots els nostres actes i a reinventar-nos dia rere dia. Al principi va semblar molt difícil, però després hem entés que l’amor val la pena i hem d’esforçar-nos per a sobreviure a aquesta etapa inesperada.

És important que no ens guanye la rutina, alimentar el romanç i celebrar el dia de Sant Valentín, amb gestos simples com suggereix Babbel, tots els dies. Veure una pel·lícula junts, organitzar un sopar romàntic, fer exercici, apuntar-se en el mateix curs online… no és necessari inventar excuses quan realment existeixen tantes activitats a compartir.

Sabem que moltes dones limiten la participació de les seues parelles en les activitats de la llar, però els temps que es viuen en pandèmia ameriten canvis i motivació extra. La creativitat està en l’ordre del dia per a omplir cada moment en parella de satisfacció. No carregues amb tota la responsabilitat i asseu-te amb el teu company a fer una llista de les coses que esteu disposats a realitzar.

 

El futur de les rel·lacions de parella

La pandèmia ens posa a prova, el distanciament social i les mesures de seguretat han transformat no sols la manera en la qual ens relacionem, sinó també la forma en la qual establim contactes i interactuem sexualment.

La tecnologia, les xarxes socials, les videollamadas via WhatsApp, Skype o amb altres plataformes han permés reinventar les relacions en quarantena, convertint-se en la nova manera per a estar en contacte amb altres persones.

Les parelles que viuen lluny estan aprenent a viure aquesta situació amb l’ajuda exclusiva de la tecnologia, sobretot quan estan prohibits les trobades habituals. La responsabilitat social limita l’intercanvi de besos o carícies, però no la creativitat i el desig.

 

El futuro se muestra incierto, pero ahora más que nunca es fundamental respetar las reglas y proteger nuestra salud y la de los demás para volver, lo antes posible, a la normalidad.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia