Bétera ha començat les excavacions arqueològiques en el jaciment romà i visigot de l’Horta Vella en una XIII campanya. Aquesta actuació pretén equiparar el valor de les termes ja visitables a la zona nord del jaciment encara per descobrir.

L’actuació es realitzarà en una àrea aproximada de 250 metres quadrats on es pretén arribar als nivells històrics alt-imperials de la zona nord del jaciment. Aquesta campanya d’excavacions, que té una duració d’un mes, permetrà traure a la llum tant les estructures com els materials de l’època per al seu posterior estudi i investigació que finalitzarà en una publicació.

L’objectiu final és, una vegada arribat als nivells, restituir estructures, reconstruir algun element estructural arrasat per a obtindre una lectura comprensible del que s’ha descobert i d’aquesta manera plantejar un itinerari. Al seu torn, es constatarà la cronologia i confirmar la seqüència de les anteriors campanyes, així com també, l’estudi de la museïtzació de la part nord per a suscitar el mateix interés científic i educatiu que ha suposat la part de les termes i que convertirà el jaciment en una oferta cultural d’incalculable valor per a Bétera.

L’actuació compta amb una dotació econòmica total de 33.981,64 €. L’Ajuntament de Bétera cofinança 10.194,49€ del projecte al costat de la subvenció de 23.787,148€ per a actuacions de conservació i protecció dels béns immobles del Patrimoni Cultural de la Comunitat Valenciana que convoca la Conselleria d’Educació, Cultura i Esports.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia