El Dia Internacional contra la Violència i l’Assetjament Escolar se celebra cada 5 de novembre. En aquest sentit, Generalitat Valenciana ha posat en marxa la campanya “Jo practique ciber bon tracte”. Amb ella, s’anima a l’alumnat i a tota la comunitat educativa a consultar els recursos que estan a la seua disposició per a previndre i acabar amb aquest problema.

D’aquesta manera, es vol contribuir a construir espais educatius més segurs i a crear un clima de tolerància zero davant situacions de violència i d’assetjament escolar. A més, en aquesta ocasió s’ha volgut posar el focus en la importància del bon tracte entre l’alumnat en les Xarxes Socials amb l’objectiu de millorar el sistema de relacions personals en els centres educatius i en tota la comunitat educativa.

Des de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport s’està treballant en la promoció d’eines per a afrontar aquestes situacions i s’han posat a la disposició de la comunitat educativa diferents recursos que poden consultar-se a través de la pàgina web REICO.

En aquest espai hi ha disponibles, d’una banda, recursos de prevenció amb actuacions de caràcter preventiu dirigides a la totalitat de l’alumnat amb l’objectiu d’erradicar la discriminació, millorar la convivència i previndre l’assetjament escolar. Per un altre, recursos per a la intervenció amb estratègies de resolució de conflictes a l’aula, com la mediació, els cercles de suport o les pràctiques restauratives i també procediments per a l’aplicació del protocol i per a la intervenció en situacions d’assetjament escolar, així com orientacions per a la intervenció específica en casos de ciberassetjament i d’assetjament per lgtbifobia. Finalment, poden trobar-se recursos per a la igualtat, que posen en relleu la importància de la diversitat humana, de les diferents orientacions sexuals, una expressió gènere diversa i positiva.

En la pàgina web de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport també pot trobar-se la normativa vigent sobre l’aplicació de protocols per a la igualtat i la convivència, entre els quals es troba el protocol d’intervenció en situacions d’assetjament escolar i ciberassetjament, que compta amb diferents vídeos explicatius. Així mateix, el Ministeri té a la disposició de la comunitat educativa diferents guies contra el ciberassetjament i suport a les víctimes d’aquesta mena d’assetjament, que poden consultar-se en els següents enllaços:
– Ciberassetjament
– Guia d’actuació contra el ciberatssetjament
– Claus per a previndre l’assetjament y el ciberassetjament
– Guia per a la comunitat educativa de prevenció i suport a las víctimes de ciberassetjament en el context escolar

Imprimir article
Comenta aquesta notícia