El president del Govern d’Espanya, Pedro Sánchez, ha fet aquest dijous una crida a un acord que permeta aprovar els Pressupostos Generals de l’Estat de 2021 “a temps”, perquè, segons ha defensat, “si Espanya acorda, Espanya guanya”.

Sánchez, que s’ha pronunciat així durant la presentació a València del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència de l’Economia Espanyola finançat per la Unió Europea, ha dit que els Pressupostos de 2021 estan “perfectament alineats” amb aquest Pla, i la seua aprovació “a temps és fonamental per al correcte desenvolupament” d’aqueixos projectes.

“Tots som conscients que no existeix alternativa a uns Pressupostos de país”, perquè la crisi del coronavirus afecta a tots, i “progressistes” com els que s’han presentat, ha asseverat el president, per la qual cosa ha instat a “transcendir la miopia de les línies roges” i “els clàssics interessos enfrontats”.

Segons Pedro Sánchez, “res d’això compte enfront de la urgència i l’excel·lència” dels objectius que s’ha marcat en aquests moments de lluita contra el coronavirus la societat, i ha considerat que la pandèmia pot constituir “una oportunitat d’avanç”.

“Estem davant el major repte econòmic i social al qual ens hem enfrontat des del restabliment de la nostra democràcia, i per tant si Espanya acorda, Espanya guanya”, ha afirmat el president, que ha demanat treballar per a “guanyar el futur” per a aquest país, perquè “hi ha coses que no poden esperar”.

D’altra banda, el president del Govern, Pedro Sánchez, ha reivindicat aquest dijous que Espanya necessita en els pròxims sis mesos “la mateixa disciplina col·lectiva” que en la primera ona de la pandèmia de covid-19 per a tornar a “derrotar” al virus, com es va aconseguir en la primera etapa.

Puig reclama que les autonomies deixen la queixa i es guien per l’interés general
El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha demanat aquest dijous que, davant la segona ona de la pandèmia de coronavirus, les comunitats autònomes actuen com el que són, com a Estat, i guiades només pel “interés general”, perquè no és possible estar en la “queixa permanent”.

Puig ha defensat que la cogobernança obliga les comunitats autònomes a assumir les seues “obligacions”.

Per tant, ha afirmat que les comunitats actuen allunyades “de tot partidisme” i que es guien “únicament per l’interés general”, per un motiu: “ací no estem per a confrontar, sinó per a ajudar i protegir als ciutadans”.

Segons el parer de Ximo Puig, “ara és moment d’avaluar amb bisturí i de respondre, a cada moment i en cada lloc, amb proporció i guiats pels experts”.

El president ha insistit que no cal “centrifugar la responsabilitat” en les comunitats autònomes, ni per part de governs ni d’oposicions, ni situar-se “en la queixa permanent: en la queixa quan no ens senten, i en la queixa quan si ens deixen actuar”, perquè això “no és un exercici de maduresa”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia