Segons s’ha informat a través de la web del consistori de Bétera, en una reunió mantinguda aquest dijous amb el Director General d’Infraestructures Educatives, Víctor García, l’Alcaldessa de Bétera i el regidor municipal d’Educació, Manuel Chover, han evidenciat el greu problema que en matèria d’infraestructures educatives pateix el municipi. En concret, les autoritats municipals s’han referit a l’IES Les Alfàbegues que es troba completament massificat i que s’ha vist obligat a matricular a més del doble d’alumnes de la seua capacitat per a aquest curs 2020/2021.

“Les mesures empreses fins ara són insuficients. Les aules prefabricades no són la solució, s’han instal·lat més però encara així l’Ajuntament ha hagut d’intervindre amb la cessió d’espais municipals pel bé de l’alumnat”, ha explicat el regidor d’Educació.

El Consistori va disposar al setembre una planta d’un edifici municipal amb cinc aules perquè es poguera dur a terme l’activitat docent i així ajudar a la descongestió d’alumnes i alumnes en el mateix centre. “El nostre alumnat no pot estar en aquestes condicions”, ha afirmat l’Alcaldessa de Bétera durant la reunió.

L’Ajuntament de Bétera ha mantingut un contacte directe tant amb la direcció del centre com amb l’AMPA els qui s’han sumat a la preocupació existent i han mostrat la seua predisposició per a solucionar la situació. La resolució del problema passa per la construcció del nou IES a Bétera per al qual el Consistori ja ha disposat una parcel·la municipal de 27.000 metres quadrats.

Durant la trobada, s’ha oferit una nova perspectiva en fixar un calendari de dates en el qual el Pla Edificant de Bétera tinga un futur més pròxim. D’aquesta manera, després de les reivindicacions exposades per l’Ajuntament s’ha establit que en aquest mateix mes de novembre es realitze per part de la Conselleria la delegació de competències per a la renovació del CEIP Lloma del Mas i el CEIP Camp de Túria. Mentre que al desembre es realitzarà la delegació de competències al Consistori per a la renovació de l’IES Les Alfàbegues.

En relació a la construcció del nou institut la delegació de competències es realitzarà al febrer de 2021. L’Ajuntament ha posat a la disposició de la Conselleria, tant per a la renovació de l’IES Les Alfàbegues com per a la construcció del nou institut, una parcel·la de 10.000 metres quadrats per a la implantació d’un nou aulari que elimine la semipresencialitat dels alumnes de Bétera, Nàquera i Serra.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia