(EFE) El port de Sagunt ha quedat reobert a primera hora d’aquest divendres, després d’un temporal de pluja que ha deixat registres com els 502 litres per metre quadrat en 48 hores en la Muntanyeta dels Sants, a Sueca, segons les dades de Avamet.

Altres acumulats destacats en les últimes dues jornades han sigut els 429’6 l/m² de Benifaió, els 428 d’Alzira, els 413 d’Almussafes, els 398’2 de Riola, els 301’8 en l’Albufera de València, els 291’8 en Les palmeres de Sueca, els 227’9 de Dénia, els 190’2 del port de Xàbia o els 171 d’Aín (Castelló).

Si es miren els registres de les últimes 24 hores, Alzira ha acumulat 199 litres per metre quadrat, Riola-Sueca 167’4, Carlet 165’2, Pinet 152, Picassent 137, Chiva 124’6 i Algemesí 106, segons les dades de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ).

A més, en les últimes hores, els bombers de València han dut a terme alguns rescats de persones, que han sigut traslladades a llocs segurs a Algemesí i a Beniparrell, segons informa el Centre d’Emergències de la Generalitat.

Per a aquest divendres ja no hi ha avisos vigents en la Comunitat Valenciana, on un dia abans es va arribar a la preemergència per pluges nivell roig en el litoral sud de València, i nivell taronja en la resta de la província, en tota la província de Castelló i en el litoral nord d’Alacant.

Al seu torn, un total de dèsset carreteres de la Comunitat Valenciana romanen tallades al trànsit el matí d’aquest divendres per inundacions causades per les pluges de les últimes hores, mentre que en altres nou la circulació està condicionada a causa de despreniments.

Entre les carreteres tallades per inundació estan la CV-309 en el pas inferior de Sagunt; la CV-384 entre Cheste i la CV-381; la CV-415 entre Picassent i Alborache; la CV-416 entre Montserrat i Chiva, o la CV-421 de Turís a Chiva, segons les dades de la Conselleria de Política Territorial.

També està tancada la CV-505 entre Alzira i Sueca; la CV-510 entre Alzira i Favara; la CV-520 en el pas inferior de Benifaió; la CV-522 de Guadassuar a Alginet; la CV-525 d’Algemesí a Alginet o la CV-570 entre Carcaixent i la CV-50 pel Forn de Carrascosa.

Les carreteres on la circulació està condicionada pel fet que s’han produït despreniments són la CV-378 en l’accés a Cheste des de la A-3; la CV-405 entre Torrent i Montroi; o la CV-603 entre Cullera i Tavernes de la Valldgina.

D’altra banda, ja ha quedat reoberta a A-7 a l’altura de L’Alcúdia en sentit Alacant, que aquest dijous es va tancar per inundació, així com la CV-16 a l’altura de Castelló cap a L’Alcora.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia