El passat dilluns, 02 de novembre, va tindre lloc el Ple Ordinari de Bétera del mes de novembre.

Després de donar compte dels primers quatre punts de l’ordre del dia (consultar ací) i assabentat el ple, es va arribar al punt d’Urbanisme per a l’aprovació de la revocació de la modificació de la reparcel·lació del sector R-7 de Bétera.

Abans de la votació, la Portaveu del PSPV-PSOE,  José Ballesteros va explicar el sentit del vot del seu grup polític. Així, va indicar que el seu vot seria l’abstenció, reiterant la seua intervenció del 6 de juliol de 2020 en el punt tretzé. Seguidament, la regidora municipal d’Urbanisme, Eva Martínez, va explicar un poc aquest punt. Posteriorment, es va passar a votar aquest assumpte. Aquest punt es va aprovar amb 11 vots a favor (equip de govern format per PP, Ciutadans i Mas Camarena-Torre en Conill), cap vot en contra i 9 abstencions (PSPV-PSOE, Compromís i Vox).

A continuació es va passar a “assumptes fora de despatx”. En el punt sisé, com venia en forma de moció, es va votar la urgència d’aquest punt en el ple. Votat per unanimitat, aquest punt feia referència a l’expedient de modificació de crèdit núm.10/2020, mitjançant suplement de crèdit i crèdit extraordinari finançat amb baixes per anul·lació.

En primer lloc, el regidor municipal d’Hisenda va explicar el perquè aquestes modificacions i va demanar disculpes per la demora. En aquest sentit va indicar que “veia dues o tres partides importants que van nàixer d’aquesta taula socioeconòmica que va proposar el company Joano i que, a més eren important per donar alguna solució a veïnes i veïns quant a l’impacte d’aquesta pandèmia sobretot en l’economia municipal”.

“Una d’aquestes partides és la partida d’Indústria, de mobiliari urbà perquè el Polígon Industrial de l’Horta Vella estiga ben senyalitzat. Una altra partida és la del mobiliari de la joventut, ja que creguem que és una part fonamental en el nostre poble per a la formació dels jóvens del municipi que menys oportunitats tinguen. L’altra partida és la subvenció d’agricultors dotada en 35.000 euros valorats per la quantia d’agricultors que tenim al municipi. I d’altra banda es troba la subvenció a autònoms i Pimes que estàvem demandant. A més d’aquestes partides, s’han incrementat algunes més com per exemple en dona”, va especificar entre altres.

Després d’aquesta intervenció, el regidor de Compromís Joano Baudés va explicar que “estem totalment d’acord amb els punts que es duen a modificació de crèdit, ja que creguem que són punts interessants, però des de Compromís, en aquell acord que vam arribar en juny estem decebuts. En aquell acord que vam arribar en juny, les quantitats que vam pactar per poder aprovar els pressupostos de l’Ajuntament de Bétera (fet inaudit) ja ens pareixien baixes i parlàvem d’unes quantitats del voltant de 350 a 400.000 euros i anaven destinades a temes molt concrets”.

Després de les diferents rèpliques dels regidors, va arribar el torn d’intervindre la portaveu del PSPV-PSOE,  José Ballesteros, qui va indicar que aquesta modificació li haguera agradat que arribara per comissió informativa per poder preguntar o aclarir. “Però també ens alegra enormement que la nostra reivindicació passe a ser una realitat que es concedisca crèdit extraordinari, destinades a aquestes ajudes”, va explicar.

Finalment, el portaveu de Vox, Fidel Valcarce va agrair que es portara aquesta modificació de crèdit. “No obstant això, també té les seues ombres, ja que el pressupost està 3.000 i pico euros més baix del que inicialment es va tractar”, va indicar.

Aquest punt va ser votat a favor per unanimitat.

Seguidament, es va passar al punt seté, PROPOSICIÓ del grup COMPROMÍS, sobre publicitar els avantatges del certificat digital, així com realització de cursos gratuïts per a l’ús d’aquest (més detalls ací). Aprovada per unanimitat, va arribar el torn de precs i preguntes dels regidors de la corporació municipal i de les veïnes i veïns del municipi.

Després d’aquest resum, el qual oferim més tard perquè en aquesta ocasió no vam poder estar presents i hem hagut d’esperar-se fins que es publicara el vídeo gravat pel consistori per poder escoltar el ple, anirem oferint-vos els diversos vídeos amb les diferents intervencions al llarg dels pròxims dies.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia