(EFE) El ministre de Sanitat, Salvador Illa, considera que la vacuna de la farmacèutica Pfizer és “un pas prometedor i rellevant” i calcula que Espanya disposarà de 20 milions de dosis que immunitzarien a 10 milions de persones des de finals d’any o principis de 2021 de manera gratuïta.

Illa ha assegurat que confia que a principis de maig estiga vacunada una “població rellevant” a Espanya i que en aquesta setmana es puguen signar alguns contractes més amb la farmacèutica Pfizer i altres companyies perquè les primeres dosis arriben a principis de 2021 i si “tot fora molt bé” a la fi de 2020.

Pendents d’aqueixos contractes, el Govern calcula que es disposarà de 20 milions de dosis que immunitzarien a 10 milions de persones a través del Sistema Nacional de Salut.

El responsable de Sanitat no ha descartat que haja d’establir-se l’obligatorietat de vacunar, encara que opina que no creu que siga necessari i que “la gent entenga que és la millor manera d’acabar amb malalties infeccioses”.

“Les vacunes seran gratuïtes” i s’administraran segons els criteris d’experts als grups més vulnerables i pels professionals que els atenen.

“És un pas prometedor i rellevant però queda molt per davant i cal mantindre la guàrdia molt alta” perquè la situació “és molt preocupant”.

Després de mesos durs comencem a veure llum al final del túnel”, ha asseverat *Illa, qui ha assegurat que el Govern serà contundent amb els quals “diuen mentides i juguen a la anticiència”.

I és que la farmacèutica estatunidenca Pfizer va anunciar aquest dilluns que la seua vacuna contra la covid-19 és eficaç en un 90%, per damunt del requerit pels reguladors estatunidencs, la qual cosa permet augurar una ràpida autorització d’emergència per a la seua posada a la disposició del públic, alguna cosa que podria succeir abans de final d’enguany.

“Hem trobat que la vacuna és més del 90% efectiva en la prevenció de la Covid-19 en participants sense evidències prèvies d’infecció del SARS-CoV-2 en les primeres anàlisis interines”, va indicar en un comunicat la farmacèutica, que és la primera empresa occidental a presentar dades d’eficàcia de la vacuna necessaris per a la seua distribució.

No obstant això, l’Organització Mundial de la Salut (OMS) va indicar que una vacuna contra la Covid-19 és urgent però no resoldrà les causes que van permetre que el coronavirus es convertira en pandèmia.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia