Des de l’Associació de Comerciants de Bétera, volem mostrar el nostre malestar en la manera que s’està actuant des del Consistori de Bétera respecte a les ajudes que anem demandant per al Comerç Local des dels inicis de la pandèmia.

Per registre d’entrada presentàrem al mes de maig, abans que acabara el primer estat d’alarma, un pla d’ajudes on també comptàvem amb tot el comerç i empresariat local de Bétera, tant associat com no associat. Doncs, aquesta situació afecta a tot el teixit comercial i empresarial i vam pensar que aquest pla era necessari per a totes i tots, indistintament que estigueren associats o no a la nostra associació. En aquest pla s’incloïen unes mesures per a reactivar el comerç local, a través d’ajudes directes, bons al comerç i obres de millora perquè les executaren empreses locals.

La partida pressupostària que vam demanar en un principi per poder fer front a aquesta situació, no és ni de lluny la mateixa quantitat. Podem entendre, que tal vegada era massa ambiciós aquest pla inicial però, almenys, reclamem la partida que suposadament va destinada per al nostre col·lectiu.

El primer dilluns de novembre va tindre lloc el Ple Ordinari del mes, on va anar un punt per a la modificació de crèdit dins del qual es contemplaven diverses partides d’ajudes i subvencions, entre elles la destinada a autònoms i Pimes. L’oposició va ficar en relleu la demora que s’està produint en l’aprovació d’aquestes ajudes enfocades a un sector que realment està passant-ho mal durant aquesta etapa de crisis.

Al comerç local, i a tota la força que s’està fent des de l’Associació de Comerciants de Bétera a través de les diferents reunions que s’estan mantenint amb els responsables de l’àrea per poder mantindre viu el comerç del municipi a través de diverses accions ja ni se les anomena. Per no dir, les contínues peticions i inquietuds que estem transmetent setmana sí, setmana també, de tots els nostres associats i comerços en general.

Hem intentat mantindre’s al marge i no hem volgut posicionar-se fins ara, perquè sabem que el Consistori té molt de treball en altres molts assumptes també derivats de la pandèmia i pot trobar-se saturat. Però, ha arribat un punt en què sentim que només ens proporcionen bones paraules i ens fan promeses que mai arriben a fer-se realitat. Intentem ser comprensius, entenem que mai plou a gust de totes i tots… No obstant, creguem que la situació actual és suficientment greu com perquè, d’una vegada per totes, aquestes ajudes tan necessàries per a tot el comerç local del nostre poble arriben finalment.

Nota de premsa enviada per l’Associació de Comerciants de Bétera
Imprimir article
Comenta aquesta notícia