(EFE) La patronal joguetera espanyola ha llançat una campanya en la qual demana a l’administració que el joguet siga declarat ben essencial per a poder vendre amb vista a la campanya nadalenca d’enguany. L’objectiu és evitar un mal econòmic “irreversible” en el sector “i en milers de botigues de joguets”.

La campanya, denominada “El Nadal és a les teues mans“, recorda als consumidors i a les autoritats el seu paper per a mantindre la il·lusió d’aqueixes dates.

L’Associació Espanyola de Fabricants de Joguets (AEFJ) ha sol·licitat que els comerços que venen productes de primera necessitat (hipermercats, supermercats, quioscos i papereries, estancs i uns altres) puguen mantindre obertes les seues seccions de botiga de joguets amb les mateixes limitacions de seguretat que la resta de l’establiment.

A més, ha demanat “el manteniment de l’activitat logística de les empreses jogueteres per a poder fer front als serveis i demanda. Si no, no podran fer arribar els joguets en cap format, ni presencial, ni online”, segons un comunicat de la patronal.

També ha proposat “el manteniment d’establiments de joguet minorista oberts amb les limitacions d’horaris, aforaments, torns, etcètera, que es consideren necessàries i, complementàriament, permetre al públic la recollida de mercaderia comprada online, la qual cosa es coneix com a clic and collect”.

Des d’AEFJ s’han enviat cartes a totes les administracions, tant les autonòmiques com la central, “per a treballar i coordinar tots els esforços possibles perquè enguany no s’apaguen totes les il·lusions”.

“Així, en una situació excepcional com aquesta”, el sector ha demandat a les administracions “un tractament excepcional per al joguet, la seua indústria i comerç, perquè els xiquets tinguen Nadal”.

La indústria joguetera, “molt conscient que la prioritat és sanitària”, s’ha posat a la disposició de les autoritats, “amb suficient antelació, per a adoptar mesures que garantisquen la seguretat dels consumidors, el dret del xiquet al joc i tots els beneficis que aquest comporta”, així com per a “evitar que el mal econòmic” en el sector “i en milers de botigues de joguets siga irreversible”.

Malgrat el creixement exponencial de les compres online, fins i tot després del confinament (el 38% de les famílies van comprar joguets en aqueix període i el 88% va haver de fer-ho online), el sector sosté que una campanya de Nadal i Reyes únicament a través de canals digitals “seria impossible” de suportar a Espanya per capacitat logística i d’estocs.

El president de la AEFJ, José Antonio Pastor, ha declarat que “bastant tristes seran ja aquest Nadal sense reunions familiars. Almenys, si els xiquets han de passar-les confinats, pensem, aquesta vegada sí, en la seua salut i benestar. Així ho han entés ja a Itàlia on el joguet ha sigut declarat com a essencial de cara al segon confinament”, ha assenyalat.

“Amb confinament o amb mesures de distanciament social, el Nadal està molt a la vora i és possible que si l’administració no fa res i els xiquets no anticipen la carta als Reis Mags, aquesta resulte més trist perquè els Reis deixen de ser mags”, ha manifestat Pastor.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia