El Servei Valencià d’Ocupació i Formació, Labora, ofereix orientació laboral a persones desocupades en cerca activa d’ocupació a través d’un campus virtual. Es tracta d’una aposta pionera amb l’objectiu que puguen connectar-se per a rebre una atenció personalitzada i un assessorament pròxim en la nova normalitat.

El curs, que és totalment en línia, s’ofereix tant en castellà com en valencià i no es requereixen requisits previs per a participar. El contingut s’adaptarà al nivell de cada persona i comptarà amb personal tècnic expert en orientació que assessorarà en el maneig i desenvolupament d’aquest. La inscripció és voluntària i les persones usuàries podran formar-se de manera autònoma.

Entre els continguts que ofereix aquest campus destaca la cerca d’objectius professionals, a més d’aprendre a crear un currículum, redactar cartes de presentació, organitzar agendes, preparar entrevistes de selecció, triar formació en línia i tècniques per a buscar ocupació per Internet.

La matrícula es pot formalitzar del 2 al 13 de novembre de 2020, a través del tutor/a de cada oficina d’ocupació o en la web de Labora consultar ací. El curs s’iniciarà el pròxim 18 de novembre i finalitzarà el 18 de desembre de 2020.

Per a donar per realitzada l’orientació completa, la persona destinatària ha d’accedir a la plataforma i completar almenys un 80% dels continguts, que tenen una duració màxima de 16 hores. No s’emetrà cap certificat d’aprofitament.

Amb aquest nou recurs digital, Labora vol ampliar els seus serveis de manera que siga més accessible i segur per a les persones usuàries, mitjançant un canal que permeta un accés més ampli i més flexible als continguts d’orientació a la ciutadania.

La primera fase, que va tindre lloc a l’estiu, va constar de dues edicions pilot: una dirigida a les persones inscrites com a demandants d’ocupació i una altra edició dirigida al personal orientador dels Espai Labora. Després del bon acolliment del programa, s’obri una segona fase, en la qual cada Espai Labora tindrà una aula virtual en la plataforma Moodle i cadascun d’ells comptarà amb una persona experta que tutoritzarà els continguts.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia