Un estudi de la Universitat Miguel Hernández (UMH) d’Elx considera que la majoria dels aliments dirigits a xiquets o adolescents que existeixen en el mercat espanyol no són saludables. Segons aquesta investigació, són necessàries mesures comprometedores que garantisquen un alt nivell de protecció de la població enfront de la venda de productes no saludables.

L’equip BADALI de la UMH ha publicat un article en el qual s’estudien més de 3.000 aliments presents en el mercat a Espanya, dels quals el 17,5% d’ells estava dirigit a xiquets o adolescents, segons un comunicat de la institució acadèmica.

Segons el Model de Perfil Nutricional de l’Organització Panamericana de la Salut, el 97% es va classificar com no saludable. A més, el 62% dels productes era ric en greixos; el 59%, en sucres lliures; el 45% en greixos saturats, i un altre 45%, en sodi/ix.

L’estudi assenyala que els aliments amb màrqueting dirigits a xiquets o adolescents tenien pitjor qualitat nutricional que la resta. Això es devia a un major contingut en energia, sucres, sal i greixos saturats. Per contra, tenien menor contingut de proteïnes i fibra.

Els autors del treball van observar que molt pocs aliments saludables es promocionaven per a xiquets o adolescents. Això succeïa amb els llegums, la pasta, l’arròs, la fruita seca al natural, el peix o el marisc sense ingredients addicionals.

Els resultats d’aquest estudi estan en sintonia amb altres publicats als Estats Units, el Canadà, Nova Zelanda, el Brasil, l’Uruguai o Eslovènia.

Per consegüent, segons aquest treball, els aliments amb màrqueting dirigits a xiquets o adolescents a tot el món són, en la seua gran majoria, no recomanables des del punt de vista nutricional.

La comercialització d’aquests productes ha sigut reconeguda a Europa com un dels factors de risc que contribueixen a l’obesitat infantil i al desenvolupament de malalties no transmissibles.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia