La Generalitat valenciana ha adjudicat l’adquisició de les peces necessàries i els kits de recanvis per al manteniment dels ‘bogies’ de les primeres 30 unitats de la sèrie 4.300, corresponents a les línies 1 (línia a la qual correspon Bétera) i 2 de Metrovalencia. El valor de les unitats és de 10.274.58 euros, IVA inclòs. El contracte tindrà una vigència de quatre anys.

En aquest sentit, cal recordar que la Generalitat també ha licitat l’adquisició d’un equip de deu ‘bogies’ motor i remolc d’unitats de la sèrie 4.300 de Metrovalencia per valor de 6.030.281,41 euros, IVA inclòs. Aquesta actuació és complementària i necessària per a agilitar el manteniment de ‘bogies’ i la revisió de vida mitjana dels mateixos que està prevista realitzar en aquest material mòbil.

Metrovalencia disposa en l’actualitat de 62 unitats de metre, de les quals 42 són de quatre cotxes i 20 són de cinc cotxes. Les línies 1 i 2 compten amb 30 unitats de quatre cotxes en els tallers de València Sud, mentre que les línies 3, 5, 7 i 9 posseeixen 32 unitats, 12 de quatre cotxes i 20 de cinc cotxes, en els tallers Machado.

La intervenció de manteniment de vida mitjana en els ‘bogies’ motors i remolcs de les unitats que van començar a arribar als tallers de Metrovalencia a la fi de 2006 és fonamental per a l’òptima circulació dels trens i perquè aquests aconseguisquen els 30 anys i els tres milions de quilòmetres de mitjana per als quals han sigut dissenyats.

Els ‘bogies’ són el conjunt de rodes, eixos i elements de suspensió i guiat que es munten davall de les caixes dels cotxes per a permetre la seua circulació per la via. Cada cotxe té instal·lats dos ‘bogies’, per la qual cosa les unitats de quatre cotxes porten 8 ‘bogies’ i les de cinc cotxes porten deu. En el cas dels metres de les línies 1 i 2 tots els combois són de quatre cotxes.

Per al manteniment dels ‘bogies’ cal desmuntar-los completament, per a revisar detalladament cadascun dels elements que els componen (rodaments, suspensions…) i reemplaçar tots els components que ho requerisquen segons pla de manteniment establit.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia